0416 2148488 | [email protected]

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ 5.OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI

GAP Gazeteciler Birliği (GGB)’nin 5’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı Adıyaman’da cemiyetimizin idari binasında geniş katılımla gerçekleştirildi. Güven tazeleyerek yeniden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanlığı görevine tekrar seçilen Zeynel Abidin Kıymaz, Son aylarda Güneydoğu’da saldırıların hedefi olan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi. Türkiye'nin ilk bölgesel Gazeteciler Birliği olan GAP Gazeteciler Birliğinin 5’nci olağan Genel Kurulunda gazetecilerin sorunları tüm yönleriyle ele alındı.

GAP Gazeteciler Birliği (GGB)’nin 5’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı Adıyaman’da birliğimizin idari binasında geniş katılımla gerçekleştirildi. Güven tazeleyerek yeniden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı seçilen Zeynel Abidin Kıymaz, Güneydoğu’da saldırıların hedefi olan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Türkiye'nin ilk bölgesel Gazeteciler Birliği olan GAP Gazeteciler Birliğinin 5’nci olağan Genel Kurulunda gazetecilerin sorunları tüm yönleriyle ele alındı.

GAP VE ANADOLU MEDYASI BU ÇATIDA BULUŞUYOR

Birlik üyelerinin yanı sıra çok sayıda gazetecinin de katıldığı genel kurulda İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra faaliyet raporunu okuyan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, “Gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi ve meslektaşlarımız arasında dayanışmanın gelişmesini hedef aldığımız çalışmalarımızda birçok konuda önemli sonuçlar elde ettik. Periyodik olarak yönetim kurulu üyelerimizle birlikte her yıl 3-4 genişletilmiş toplantıyla mesleki sorunların konuşulmasını ve çözüme kavuşturulması için gayret gösterdik. Bunlar arasında sonuca ulaştıklarımız da oldu hala çözüm bekleyenlerde var. 

Gazetecilerin yıpranma paylarının tekrar alınmasında mücadelemiz Türkiye’de meslektaşlarımız tarafından takdir gördü.

 Yazılı basında 10 punto zorunluluğunun 12 puntoya çıkarılması talebimiz ilgili kurumlarda inceleniyor. Radyo, televizyon, internet haber siteleri ve haftalık gazetelere özel reklam varılması taleplerimiz ilgi gördü ve ses getirdi. 

GAP bölgesinde Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis illerinde önemli medya kuruluşları, yöneticileri ve çalışanları birliğimizin çatısı altında bir araya geliyor. Bunun yansıra İstanbul, Ankara, İzmir’in yanı sıra Azerbaycan ve KKTC’den de üyelerimiz var. 

 Geleneksel GAP Oscarları ödül törenimizi de uluslararası arenaya taşıdık ve 29 Temmuz’da Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştireceğiz.

 GAP Gazeteciler Birliği olarak meslek teşekkülleri içinde parlayan bir yıldızız” dedi.

GAZETECİLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI

Konuşmasında, özellikle Güneydoğu’da görev yapan gazetecilere yönelik saldırılara da dikkat çeken Kıymaz, gazetecilerin can güvenliğinin bir an önce sağlanmasını isteyerek, “Son zamanlarda Gaziantep'te ve Şanlıurfa’da Suriyeli gazeteciler sokak ortasında öldürülüyor. Mardin Midyat'ta emniyet müdürlüğünü hedef alan saldırıyla ilgili gelişmeleri izlemek üzere ilçeye giden BBC Türkçe muhabiri Hatice Kamer ile AFP Muhabiri Mahmut Bozarslan ve serbest gazeteci Sertaç Kayar saldırıya uğrayarak linç edilmek istendi. Gaziantep’te GAP Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Diken evinden çıkarken saldırıya uğradı ve feci şekilde dövüldü. Son olarak yine Gaziantep’te Güncel Gazetesi Yayın Yönetmeni Murat Güreş gazete binasına girerken bıçaklı saldırıya uğradı ve yaralandı. Tüm bu olaylar artık bizleri endişelendirmeye başladı. Gazetecilerin can güvenliğinin sağlanamadığı bir ortamda demokrasi de tartışılır hale gelir. Yetkililer bir an önce meslektaşlarımızın can güvenliğini sağlamalı ve sorumluları yakalayarak yargıya teslim etmeli” diye konuştu.

YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?

GAP Gazeteciler Birliği (GGB)’nin tek liste ile yapılan genel kurulunda işbaşı yapan yeni yönetim kendi arasında görev bölümü gerçekleştirdi ve Zeynel Abidin Kıymaz Genel Başkan oldu.

Genel Yönetim Kurulunda Görev dağılımı:

 Hamit Özpolat Genel başkan vekili

 Mehmet Çelik Genel başkan yrd.

 Latif Şimşek Genel başkan yrd.

 D. Mehmet Taş Genel başkan yrd.

M. Hanifi Kılıç genel başkan yrd.

İsmail Türk Genel başkan yrd.

Fahrettin Çelik Genel sekreter

H. Metin Harıkçı Genel Muhasıp(sayman)

GENEL YÖENETİM KURULU UYELER:

Tahir Gülebak

M. Saim Ayhan

Mehmet Canbek

Mehmet Ali Dağ

M. Baykan Sarıkaya

Bülent Toplu

Kemal Kutlu

Rıfat Karaduman 

 GENEL DENETİM VE DİSİPLİN KURULU

Denetim Disiplin Kurulu :

Hüseyin Turan(Denetleme kurulu başkan))

M. Gökhan Bayram (Uye)

Kamer Ulucan (Uye)