0416 2148488 | [email protected]

Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odası başkanı Tamer Atalay

‘FETÖ İle Mücadele Avrupa’da Devam Edecek’

Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odası başkanı Tamer Atalay

‘FETÖ İle Mücadele Avrupa’da Devam Edecek’

 Genel merkezi Romanya’nın başkenti Bükreş’te olan Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odası Başkanı Tamer Atalay 15 Temmuz kalkışmasına AB’de en sert tepki veren isim oldu. 15 Temmuz akşamı üyeleri yöneticileriyle beraber Türk bayraklarını alarak Fetöculere başkaldıran Tamer Atalay yurt dışında da bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.

 Darbe gecesinden itibaren çıktığı televizyon programları Radyo programları verdiği gazete röportajlarıyla darbecilere tepki gösterip Türk hükümetinin aldığı kararları Romanya kamuoyuna detaylı anlatan Tamer Atalay Romen halkına ‘ sizin parlamentonuzu ve sivil halkınızı savaş uçakları helikopterlerle bombalasalardı siz ne yapardınız? Sorusunu sordu.

Romanya Mınute24 haber programına konuk olan Tamer Atalay Türk ekonomisinin dinamiklerine ve yapılan yatırımlara da dikkat çekerek Romen yatırımcıların korkmadan Türkiye’ye yatırım yapmalarını ve Turistik gezi için Türkiye’yi tercih etmelerini istedi.

15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında Türk halkının duygularına tercüman olmaya çalışan Tamer Atalay’ın gayretlerini Romanya Türk büyükelçiliği de göz ardı etmedi ve yapılan çabalara teşekkür mahiyetinde bir ziyaret gerçekleştirildi. Bu ziyarette çaba ve gayretlerinden dolayı Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odasına teşekkür edilirken karşılıklı işbirliği ile FETÖ ile yurt dışında kararlı mücadele için karşılıklı işbirliği kararları alındı. Büyükelçi Osman Koray Ertaş ve beraberindeki heyet odayı gezdi ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Romanya-Türkiye Ticaret ve sanayi odası başkanı Tamer Atalay ‘..FETÖ uzantıları sadece Türkiye’de nifak üretmediler, yurt dışında da milletine devletine sadakatle bağlı çalışkan üretken insanların yoluna çıktılar, kimini tehdit ettiler kimine güçlükler çıkardılar kimine de kara iftiralar attılar. Bu İslam’ı ve kutsal değerleri sıyası emellerine alet eden kökü pensılvanyada bulunan örgüt uzantıları ile bizlerde oda olarak kurum olarak kişi olarak bire bir mücadele edeceğiz. Batı kamuoyunu bu olaylarla ilgili bire bir ilişkilerle aydınlatmamız gerekiyor. Her şeyi devlet başaramaz yetişemez biz STK’lara burada önemli görevler düşüyor.  Bizler Fetö ile Romanya’da kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Hükümetin aldığı kararları roman halkına anlatmada üzerimize düşeni yapacağız, oluşturulan ön yargıları yıkacağız, zaten Türklere karşı Romanya’da yaklaşım güzel bu yaklaşımı olgunlaştırmak güçlü tutmak bizlerin çabasıyla oluyor olacaktır da’ dedi.