0416 2148488 | [email protected]

İZMİRLİ RESSAMLAR GAP'TA SERGİ AÇACAKLAR

İzmirli Ressamlar GAP’ta Resim Sergisi Açacak İzmir’de SAN-ART sanat platformunun açtığı sergiyi ziyaret eden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz sergiye katılan ressamlardan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İzmirli Ressamlar GAP’ta Resim Sergisi Açacak

 İzmir’de SAN-ART sanat platformunun açtığı sergiyi ziyaret eden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz sergiye katılan ressamlardan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

 SAN-ART sanat gurubu sözcüsü Zeynep Salman, basın mensuplarının sanat duyarlılığından çok memnun olduklarını söyleyerek, şunları söyledi: “İzmir’de resim ve fotoğraf sanatı üzerine yüzlerce gurup, platform, dernek STK var. Doğa tarih çalışan arkadaşlarımız özellikle Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep gibi illerdeki doğa tarihi eserleri yansıtan resimler çizmek istiyorlar. Bu amaçla GAP bölgesini ressamlar olarak resimlerini çizip burada, İzmir’de GAP adıyla bir sergiyle sergilemek istiyoruz. GAP Gazeteciler birliğinin inşallah öncülüğünde bu projeye imza atacağız. Bu çalışmalar bölgeler arası sanat etkileşimini de meydana getirir. GAP bölgesin de resme ilgi duyan yerel sanatçılarla bir araya geleceğiz. GAP Gazeteciler Birliği Genel merkeziyle işbirliği ile bunu başaracağız” dedi.

Ziyarette tabloları ve atölye çalışmalarını ilgiyle izleyen GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da İzmir’in sanat duyarlılığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Burada SAN-ART atölye platformu yöneticileri Ayşın Keskıner ve Zeynep Salman’ın öncülüğünde sezon sonu sergisini heyecanla izledim. Burada sanat faaliyetleri gıpta edilecek düzeydedir. İzmirli bu değerli sanatçıları inşallah GAP Bölgesine davet edeceğiz. Bölgenin kültür sanat aktivitelerine de bizler katkı sunacağız.” dedi.

Kaynak : PHA