0416 2148488 | [email protected]

Ahmet Aydın ‘Basın olmadan tanıtım olmaz’

AK parti Genel Merkez disiplin kurulu başkanı Ahmet Aydın GAP gazeteciler birliği genel yönetim kurulu üyeleriyle İstanbul'da Avlu cafede bir araya gelerek gundeme dair konular ve basın sektörü üzerine görüş alışverişinde bulundular.

 

AK parti genel merkez disiplin kurulu başkanı ve AK parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın basın olmadan her hangi bir tanıtımı gerçekleştirmek çok zordur, o nedenle tanıtım faaliyetleri planlanırken basının ilgisi ve olaylara bakış açısı önemlidir dedi.

GAP gazeteciler birliği genel yönetim kurulu üyeleriyle İstanbul’da Avlu Cafe’de bir araya gelerek güncel sorunlar üzerine sohbet edip, görüş alışverişinde bulunan AK parti genel merkez disiplin kurulu başkanı Ahmet Aydın şunları söyledi ‘.. Dünya’da Türkiye’de neler olup bittiğini basından öğreniyoruz, dolayısıyla bizim aktıvıtelerımızde dünya‘ya basın aracılığıyla duyurulabilmektedir.

 Bu hafta siyasi parti faaliyetlerimizin yanı sıra Adıyaman tanıtım günleri için buradayım. GAP gazeteciler birliği benim basın kuruluşları içerisinde önemsediğim bir kurumdur, düzenlediği GAP Oscarı ödül törenleriyle bölgemizi Türkiye’ye dünya ’ya duyurmada önemli hizmetler yaptı. Burada yönetim kurulu üyeleriniz ve bağlı kuruluşlarında Adıyaman’ın tanıtımı için özel bir gayret rica ediyorum, cemiyetinizde çeşitli illerden bölgelerden gazeteciler var, Adıyaman’ımızın tarıhı turistik değerlerini konu edinen haber ve yazılar Adıyaman’ın tanıtımı için önemlidir yararlı olacaktır’ dedi.

KIYMAZ: BASIN SEKTÖRUNDE GİRDİ MALIYETLERİ ARTTI, GELİR AZALDI

Yerel basının son yıllarda yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çeken GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘.. kamuda ihalelerin doğrudan teminle alımların kamu yöneticileri tarafından tercih edilmesi, ihale ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmasının önündeki en büyük engeldir, gazete kağıtları kalıp vs bir çok girdi maliyetleri de artınca, bu durum Anadolu’da yaşam mücadelesi veren basın kuruluşlarını zora sokmuştur.

 Hükümet ihale ilanlarının mutlak surette yerel basında yayınlanması hususunda kararlılık göstermeli ve mümkünse gazetecilerin SSK pırımlerı de belli bır süre %50 gibi bir indirime tabi tutulmalıdır’ dedi.

AK parti Adıyaman il başkanı Mehmet Dağtekin’in de hazır bulunduğu toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleriyle Ahmet Aydın hatıra resmi verdiler.

Haber:R.kıymaz