0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Z.Abidin Kıymaz ‘Kıbrıs konusunda konferans verdireceğiz’

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz son yıllarda Ak denizde yaşanan gerilim ve stratejik adımların Kıbrıs'ın önemini daha da artırdığına vurgu yapan bir basın açıklaması yayınladı.

 

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz son yıllarda Ak denizde yaşanan gerilim ve stratejik adımların Kıbrıs’ın önemini daha da artırdığına vurgu yapan bir basın açıklaması yayınladı.

Kıymaz basın açıklamasında şunları söyledi ‘Adıyaman’da üyelerimizi gazetecileri, halkı bilgilendirmek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Mukavamet teşkilatı başkanı Yılmaz Bora cemiyetimizin davetlisi olarak Adıyaman’da ‘Kıbrıs ve Kıbrıs davası’ başlığıyla konferans verecektir.

Yüzlerce yıl Osmanlı egemenliğinde kalan, en son 1974 barış harekâtıyla kanlarımızı sebil ederek Türk toplumunu Rum katliamından kurtardık. Türk toplumu 1983 yılında yaptıkları referandumla devlet olmaya karar verdiler ve bu gün bölünmüş bir Kıbrıs önümüzde ve BM yarım asırdır bu konu görüşülüyor.

Kıbrıs davası nedir? Ne durumdadır? Akdeniz de neler oluyor? Sorularına cevap aranacağı bu konferansa duyarlı vatandaşlarımızı bekliyoruz’ dedi.

GAP gazeteciler birliği genel merkezinin organizesinde yapılacak Konferans 27 Aralık Cuma günü saat:14.00’te Atatürk caddesinde bulunan Adıyaman Esnaf kefalet ve kredi kooperatifi salonunda gerçekleştirilecek.