0416 2148488 | [email protected]

Malatya Adıyamanlılar Dernek Başkanı Melik Demirbay ‘Malatya-Adıyaman Dayanışması Artacak’

Malatya Adıyamanlılar dernek başkanı Melik Demirbay Yeşilyurt-Çelikhan yolunun açılmasıyla Adıyaman-Malatya arasındaki karayolu bağlantısı kısaldı ve karşılıklı insan trafiğinin artığına dikkat çekti.

Malatya Adıyamanlılar Dernek Başkanı Melik Demirbay

‘Malatya-Adıyaman Dayanışması Artacak’

Malatya Adıyamanlılar dernek başkanı Melik Demirbay Yeşilyurt-Çelikhan yolunun açılmasıyla Adıyaman-Malatya arasındaki karayolu bağlantısı kısaldı ve karşılıklı insan trafiğinin artığına dikkat çekti.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Malatya’da dernek adresinde kabul eden Demirbay heyete dernek çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Demirbay şunları söyledi ‘.. Türkiye’nin önemli sivil toplum örgütleri arasında yer alan GAP gazeteciler birliği heyetini Malatya’da ve derneğimizde ağırlamaktan mutluyuz.

Malatya-Adıyaman bir beraber olan, tarihte uzun yıllar kader arkadaşlığı yapmış ve ebediyen bu dostluğu devam ettirecek iki kent olarak her zaman dayanışma içerisindeyiz.

Burada Malatya merkez ve ilçelerinde önemli sayıda Adıyamanlı hemşerimiz ikamet etmekteler.  Geleceklerini burada inşaa eden hemşerilerimizin arasında dayanışmayı artırmak, ortak sorunlara çözüm bulmak ve kültürel değerlerimizi geleceğe taşımak için dernek olarak faalıyetlerımızı sürdürüyoruz.

Yeşilyurt-Çelikhan arasındaki kara yolunun bitmesiyle birlikte iki kent arasında trafik halıyla arttı. Bunun ekonomik sosyal kültürel yansımaları oluyor. Gelecekte Malatya-Adıyaman arasındaki münasebetler ve dostluk artarak devam edecektir’ dedi.

MALATYA BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÖNEMLİ

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kaymaz’da Malatya yeşili güzellikleriyle her Adıyamanlı için ayrı bir yeri değeri vardır diyerek şunları söyledi ‘.. Babalarımızın dedelerimizin nüfus kayıtlarında doğum yeri Malatya yazar. Her ne kadar 1954’te Malatya’dan ayrılmışsak ta, bu fiili bir ayrılık ayrışma olmamıştır, Malatya bizim için her zaman değerli ve önemli olmuştur. Hepimiz aynı kültürün birer parçasıyız. Burada GAP’ın önemli bir kenti olan Adıyamanlıların sorunlarına, dertlerine derman olmaya çalışan Melik başkan ve yönetimine teşekkür ediyor kutluyorum.  Bizlerde cemiyet olarak illerimiz arasında her sektörün dayanışma içerisinde olmalarına katkı sunmaya çalışıyoruz’ dedi. Haber:R.Kıymaz