0416 2148488 | [email protected]

KIYMAZ: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GAZETECİLER MESLEK KURULUŞU GAP GAZETECİLER BİRLİĞİDİR

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Olağan Genel kurulunu hafta sonu yaptı.

Cemiyet genel merkezi adresinde yapılan sadece cemiyet üyelerinin davet edildiği genel kurul toplantısında, Kurucu Başkan Zeynel Abidin Kıymaz güven tazeleyerek oy birliği ile tekrar genel başkanlığa seçildi. 

İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşu ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığını Adıyaman Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Sivridaştan Katip üyeliklerini ise Adıyaman Olay Gazetesi Editörü Aysun Karakuş ve Gap Olay Gazetesi Muhabiri Abuzer Hallaç yaptı.

Faaliyet raporunu okuyan Gap gazeteciler Biriliği Genel Sekreteri Fahrettin Çelik cemiyetin Gap bölgesi dışında ülke genelinde yaptığı etkinliklerle yurt dışında da adından söz ettirdiğini hatırlatarak şunları söyledi ‘…Gap Gazeteciler Biriliği cemiyetimiz ve bölgesel Gap Olay Gazetesinin işbirlikleriyle gerçekleştirmiş olduğumuz Uluslararası Gap Oscarı ödül töreni ile meslektaşlarımızı ile çeşitli kurum ve kuruluşları bir araya getirerek Ulasal ve uluslararası işbirliklerine kapı araladık.

  KKTC Cumhurbaşkanımız Dr. Derviş Eroğlu beraberindeki heyetin misafirimiz olarak geldikleri Adıyaman’da ve bölgede çeşitli temaslarıyla bölgeyi tanıma ve tanıtma imkanı elde ettik. KKTC Yakındoğu Üniversitesinin davetlisi olarak yönetim kurulu olarak bizler KKTC’ye 4 günlük bir gezi düzenlendi. Gidip yavru vatanı görme, orda çeşitli meslek kuruluşlarını ziyaret ederek işbirlikleri imkanları bulduk. Ayrıca TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’i genel yönetim kurulu olarak makamında ziyaret edip mesleki sorunlarımızı iletmenin yanı sıra gazete harflerinin 10 punto olma zorunluluğunun kaldırılarak özellikle yakın okuma sorunu olan vatandaşların gazeteleri rahat okuyabilmeleri için bu zorunluluğun 12 puntoya yükseltilmesini talep ettik ve bu talebimiz Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve ilgili bakanlığın gündeminde, bununla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yaptığımız başvuruda incelemeye alınmıştır.’ dedi.

Faaliyet raporunun okunması sonrası mali raporu da okuyan Fahrettin Çelik üyelerden aidatlarını zamanında ödemelerini istedi ve mali raporda genel kurulda ibra edildi.

Genel kurulda tüzük değişikliği oylamaları sonrasında genel yönetim ve denetim kurulu seçimine geçildi tek liste ile girilen seçimde GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz başkanlığındaki liste kongreye katılan üyelerin tamamının oy biriliği ile tekrar göreve seçildi.

Tekrar göreve seçilen Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz üyelerin güven ve desteğine teşekkür ettikten sonra şunları söyledi ‘…Bundan önceki genel kurulumuzda cemiyetimizi tanımlarken TGC ve TGF sonrası Türkiye’nin 3. En büyük basın meslek kuruluşu bölgesel GAP Gazeteciler Biriliği Cemiyetimizdir demiştim. Şimdi şunun altını çizerek söylüyorum, aksini söyleyenle bunu her platformda tartışırım. TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GAZETECİLER MESLEK KURULUŞU GAP GAZETECİLER BİRLİĞİDİR. Bizim çatımız altında asla sen ben kavgası olmadı. Bizleri burada bir araya getiren en önemli etken mesleki kaygılarımız heyecanımızdır. Burada her üye bir diğer üyenin menfaatini kalkınmasını gelişmesini temenni etmektedir. Burada ben yok biz var. Üye kayıtlarında da her zaman nitelik ve nicelik meselesini göz önünde bulundurmuşumuzdur.

Bizim kriterlerimize uyan kimseleri üye yapmaya gayret ettik ve Türkiye’nin çok güzide gazetecileri bu çatı altında toplanmış oldu. Genel yönetim kurulu üyelerimiz arasında her renkten, siyasi görüşten arkadaşlarımız var. Bu çatı altında asla siyasi çekişme olmaz, geriye dönüp baktığımızda az şey yapmadığımızı görüyorum ama bizim potansiyelimiz ve enerjimiz daha da fazlasını yapmaya elverişliydi yapamadıklarımız için üyelerimizden özür diliyorum. Bundan sonraki süreçte yeni yönetim kuruluna çok güzide arkadaşlarımız katıldı, emeği geçip bizden bu dönem izin isteyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeni katılan arkadaşlarımızla da inşallah mesleğimizin gelişmesi meslektaşlarımızın daha rahat imkânlarla görevlerini yapabilmeleri hususunda çalışmalarımız sürecek delegelerimizin ve camiamızın şahsıma yönetimimize gösterdikleri ilgi ve desteğe tekrar teşekkür ediyorum’ dedi.

 Kongre sonrasında Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığında yeni genel yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş' ı makamında ziyaret etti.

Yeni genel yönetim kurulunu Vali Mahmut Demirtaş’a tanıtan Kıymaz mesleki sorunların yanı sıra resmi ilan alan gazetelerin desteklemesini isteyerek şunları söyledi “…Son dönemde okulların yakıtlarını doğalgaz a bağlamaları ve hastanelerin birleşmeleri nedeniyle yakıt alım ilanları ve hastane alım ilanlarının gazetelerden çekildiğini yanı sıra özel idare kaynaklarının da mahalli idarelere devredilerek gazetelerden ilan edilmeden alımlarını ihalelerin yapma durumu ortaya çıktığı için gazetelerimiz önemli oranda bu yıl zarar gördüler, bu durumun düzeltilmesi için KÖYDES- SODES vs bütün ihalelerin yerel gazetelerde yayınlanarak ihalelerin yapılması yerel basına da destek sağlayacak, ihalelerde şeffaflığı da katkı sunacaktır.

Burada Gap illerinden İstanbul’dan ve Ankara basınından çok değerli yöneticilerimiz bulunuyor, GAP Gazeteciler Biriliği merkezinin Adıyaman’da bulunması Adıyaman’ın tanıtımında önemli katkılar sunmaktadır, sizden ricamız bölgemizde gazetecilerin habercilerin mesleklerini ifa ederken kamu yöneticileri olarak işlerini kolaylaştırıp yardımcı olmanızdır.” dedi.

ADIYAMAN VALİSİ DEMİRTAŞ : “GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ BÖLGEDE SES GETİREN BİR TEŞEKKÜLDÜR”

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. GAP Gazeteciler Cemiyetinin bölgede ses getirdiğini ve mesleki anlamda yapmış olduğu faaliyetlerle sürekli büyüdüğünü hissettirmektedir. Bizde Valilik olarak yerel medyanın yaşamış olduğu sıkıntıların çözümü adına gerekenleri yapacağız.   Bundan sonraki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Ziyarette Zeynel Abidin KIYMAZ başkanlığında yönetim kurulu üyelerinden; Malatya'dan Hamit Özpolat, Şanlıurfa'dan Mustafa Saim Ayhan, Kahramanmaraş'tan Mehmet Taş, Mardin' den Fevzi Şimdi,Gaziantep'ten Hanifi Kılıç, Kilis'ten Mehmet Ali Dağ, Kahta' dan Mustafa Şahin, Adıyaman'dan Baykan Sarıkaya ve Fahrettin Çelik ve birlik üyeleri hazır bulundular.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu kişilerden oluştu;

1-Zeynel Abidin Kıymaz – Adıyaman’da Olay Gazetesi

 2-Hamit Özpolat – Malatya Bu Sabah Gazetesi

 3-Durdu Mehmet Taş – Kahramanmaraş Gündem

 4-Fahrettin Çelik – Samsathaber Gazetesi

 5-Latif Şimşek – Beyaz TV Yayın Koordinatörü

 6-Fevzi Şimdi – Mardin Şhow Radyo ve İçerik Gazetesi

 7-M.Baykan Sarıkaya – Mercan TV Program Yapımcı ve Sunucusu

 8-M.Hanifi Kılıç – Bahar TV Genel Müdürü

 9-Mustafa Saim Ayhan – Şanlıurfa Reha

10-Mehmet Ali Dağ – Kilis İHA Muhabiri

11-İsmail Şahin – Gaziantep Metropol Gazetesi

12-Ferhan Ademhan – Mardin Kanal47 TV

13-Hüseyin Turan – YDÜ TV

14-Mustafa Şahin – Kahta FM Radyosu

15-İbrahim Açıkaya – ŞTSO Basın Danışmanı

16-İsmail Türk – Yeniçağ Gazetesi

17-Nazile  Abbaslı – Azerbaycan Basın Ataşesi