0416 2148488 | [email protected]

''GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRDİ''

KKTC ADIYAMANLILAR DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN KAYALAR; ''GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRDİ''

KKTC ADIYAMANLILAR DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN KAYALAR;

''GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRDİ''

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Adıyamanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar ve beraberinde yönetim kurulu üyesi Nusret Kayalar Gap Gazeteciler Birliği genel merkezini ziyaret ettiler.

  Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Dernek Başkanı Kayalar, ''Bu yıl KKTC Cumhurbaşkanının davetlisi olarak KKTC’ye gelen Gap Gazeteciler Birliği heyeti bizleri de derneğimizde de ziyaret ederek bizlere moral ve destek çıkmışlardı. Bizde iadeyi ziyarette bulunmak istedik. Adıyaman’a GAP Gazeteciler Birliği Genel merkezini ziyaret etmek ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarla görüşmede bulunmak üzere geldik, Gap Gazeteciler birliği Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eloğlu’na Nisan ayında ‘Yılın en başarılı devlet adamı’ ödülü verilmişti. Adıyaman’da gerçekleşen bu ödül organizasyonuyla Kıbrıs ile Adıyaman arasında manevi bir köprü kurulmuş oldu. Bu faaliyet kardeşliği pekiştirdi. Bizler dernek olarak kendimizi ifade etmede daha rahat imkânlar elde ettik, bunun için GAP Gazeteciler Birliğine teşekkür ediyoruz.'' dedi.

KIYMAZ: KIBRIS TÜRK HALKININ HAKLI DAVASINDA YANLARINDAYIZ

  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise KKTC’nin bağımsızlık ilanı ve sonrası tanınma sürecinde yaşadığı sıkıntıları iyi bildiklerini, bu haklı davalarında uluslararası mücadele ve görüşmelerinde Türkiye'nin her zaman Kuzey Kıbrıs halkının yanında olmaya da devam edeceğini belirtt.

  Kıymaz açıklamasına, ''Haziran ayında yaptığımız ziyaret ve temaslarda Kıbrıs halkından, kamu yöneticilerinden ve Yakındoğu Üniversitesi yöneticilerinden büyük ilgi ve alaka gördük. İki ülke arasında özellikle turizm sektöründe karşılıklı ziyaretlerin artmasını istiyoruz. Basın mensupları ve kuruluşları arasında işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız oldu. Bazı yayın kuruluşları ortak yayınlar yapmaya başladılar. Bizlerde imkânlarımızı zorlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin meselelerinin çözümünde basın olarak katkı sunmaya devam edeceğiz.'' dedi.