0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin KIYMAZ

“Görev Yapmamızı Engellemeye Çalışanları Üzüntü Ve Endişe İle Takip Ediyoruz”

 “Görev Yapmamızı Engellemeye Çalışanları Üzüntü Ve Endişe İle Takip Ediyoruz”

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, gazetecilerin emniyete girişlerinin yasaklanmasının Türk demokrasi tarihi açısından utanç verici olduğunu, 12 Eylül askeri darbe dönemlerinde bile böyle şeyin yaşanmadığını yayınlanan genelgeyle resmen basına sansür uygulandığını söyledi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanmasının hiçbir haklı yönü bulunmadığını belirterek, “dünyada basın özgürlüğünün kısıtlandığı, İran’da, ÇİN’de, Kuzey Kore’de böyle bir uygulama yok. AB girmeye çalışan, ileri demokrasiden bahsedilen bir ülkede hukuk, basın özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır. 12 Eylül ihtilalinde dahi böyle bir şey yaşanmamıştır. Hiçbir gerekçe, hiçbir neden basına sansür uygulanması için kılıf olamaz. 

Ülkede vatandaşların son derece duyarlı olduğu yolsuzluk rüşvet gibi meselelerin gündem olduğu bir ortamda hükümetin gazetecilerin görevlerini yapmalarını zorlaştırıcı tutum içerisine girmesi basın camiasını üzmüş ve düşündürmüştür. Basın meslek örgütü olarak bu genelgeye ve uygulamaya sonuna kadar karşı çıkacağız ve bu genelgenin iptali içinde gerekli girişimlerde bulunacağız’ dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacakları duyuruldu. Genelgede ayrıca gazetecilerin bazı Emniyet Hizmet Binaları’nda yer alan basın odalarına giriş kartlarını iade etmeleri de istendi.