0416 2148488 | [email protected]

Gap Gazeteciler Birliği 10 Ocak Gazeteciler Günü İçin Mesaj Yayınladı…

KIYMAZ: “Gazetecilerin Sigortaları Teşvik Kapsamında Değerlendirilsin"

KIYMAZ: “Gazetecilerin Sigortaları Teşvik Kapsamında Değerlendirilsin"

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

  Gazetecilik mesleğini bin bir meşakkatle ifa etmeye çalışan gazetecilerin, bu uğurda çoğu zaman canlarını feda ettiklerini, bazen iş görmez hale düştüklerini ve bu mesleğin meşakkatini aileleri ile birlikte göğüslediklerini kaydeden Kıymaz, gazetecilerin hak ettiklerinin çok altında bir hayat standardında yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.

  Gazetecilerin daima kamu yararı ve toplumun menfaatlerini gözettiklerini söyleyen Kıymaz, vatandaşın vicdanlarının sesi durumundaki gazetecilerin, sosyal ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

  Gazetecilerin vatandaşların vicdanlarının sesi olduğunu ifade eden Kıymaz açıklamasında şunları söyledi; “Gazeteciler yoğun çalışıyor, savaş ve çatışma ortamlarında görüntü vatandaşlara ulaştırabilmek için çoğu kez kurşunlara hedef oluyorlar, Suriye’de olduğu gibi zaman zaman esir alınıp darp ediliyorlar. İş gücü olarak riskli iş yapmaları nedeni ile yıpranma payları oldukça yüksek. Halkın sağlıklı haber alabilmesi gazetecilerin kafalarının rahat olması, basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunması ile mümkün olabilir. Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri gelince canını ortaya koyarak görev yaparken, sorunlarının çözülmesi, hak ettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacak tedbirlerin alınması, yanı sıra geçen yıl çıkarılan teşvik uygulamasına ek bir madde konularak 5 ve 6. Bölgede yer alan illerde basın sektöründe çalışan gazetecilerin işveren paylarının devlet tarafından karşılanmasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde basın sektörü için bir rahatlama meydana getirecektir.  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bütün meslektaşlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

  Ülkemizde 17 Aralık’tan bu yana yaşanan olumsuzlukları da değerlendiren Kıymaz, bu süreçten gazetecilerin de etkilendiğini, gazetecilerin emniyet müdürlüklerine girmesinin yasaklanması ve basın odalarının boşaltılması kararı alındığını ancak İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nde açılan davadan yürütmeyi durdurma kararı çıkmasının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.