0416 2148488 | [email protected]

Yurt ay’lılar Adana’da Bir Araya Geldi

Yetiştirme Yurtlarından ayrılanlar derneği yöneticileri Adana’da DSİ tesislerinde akşam yemeğinde bir araya geldiler.

 

Yetiştirme Yurtlarından ayrılanlar derneği yöneticileri Adana’da DSİ tesislerinde akşam yemeğinde bir araya geldiler. 

Yurt ay der genel başkanı Kudret Bulut, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, , yurtay der, yurtay der-sen yöneticileri  çeşitli illerden dernek başkanları, Adana Sosyal politikalar il müdürü Erhan Gungor, Adana il dernekler müdürü Recep Kurtoğlu ,TBMM hukuk danışmanlarından Prf.Dr.Şeref İba, MHP Adıyaman Belediye başkan adayı Mehmet Erdem ve yut ay gönüllüleri katıldığı gecede Zeynep Gök gecenin sunuculuğunu yaptı.

Toplantının açılışında konuşan Yurt ay der Adana il başkanı Osman Yıldız Adanalı iş adamlarının ve siyasilerin sosyal meselelere duyarsızlığına isyan etti.  ‘böyle anlamlı bir günde neden Adana Burjuvazisi burada yok diyerek ‘ artk Adandan ayrılıyorum bu kadar duyarsızlık çekilecek gıkı değil, Adananın alt yapı vs çok problemi var ama en büyük sorun bence sosyal duyarsızlıktır’ dedi.

Toplantıda söz alan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kaymaz’da yetiştirme yurdundan ayrılan ve yaşı 18 olur olmaz kapı önüne konan erkek çocukların devlet ve millet olarak sahiplenilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi ‘..Yur ay der önemli bir görev yapıyor, dernek oynatıcılarını dinleyip yaptıkları çalışmaları dinleyince bu meselenin toplumda iyı anlaşılmadığını gördüm. Dernek yöneticileri kendilerini ifade etmede çaba sarfretmeli ve sodes kapsamında şefkat evleri gıkı projeleri ilgili kurumlara sunmalılar’ dedi.

Gecede sahne alan Fulya Deniz ve Ali Turaç’ın sahne aldığı gecede Yurt ay lılar hareketli parçalara eşlik ederek halaylar çekip gönüllerince eğlendiler.