0416 2148488 | [email protected]

Gap Gazeteciler Birliği Kıbrısta Toplanıyor

Genel merkezi Adıyaman'da bulunan Gap Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde toplanacağı bildirildi.

 

Genel merkezi Adıyaman'da bulunan Gap Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde toplanacağı bildirildi.

Gap Gazeteciler Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Çelik konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Cumhurbaşkanlığı Makamının yanı sıra basın meslek kuruluşları, bazı sivil toplum kuruluşları ve Yakın Doğu Üniversitesinin ziyaret edileceğini, ayarıca Mart ayı genel yönetim kurulu toplantısının kardeş ülke Kıbrıs'ta yapılacağını ifade etti.

Çelik yaptığı açıklamada, "Gap Gazeteciler Birliği ülkemizin önemli basın meslek kuruluşlarından biridir. En güçlü bölgesel cemiyettir. Bu konum omzumuza ek yük yüklemektedir. Bu sorumluluğun bilincindeyiz ve bu paralelde hareket ediyoruz. Cemiyetimiz yönetim kurulu üyeleri yurdun değişik illerinden seçkin gazeteci yazarlarla birlikte Kıbrıs'ta toplanacak ve cemiyetimizin 2013 yılını değerlendireceğiz. 2014 yılı hedeflerimizi karara bağlayacağız. Ayrıca Türkiye'nin en önemli ödül organizasyonlarından Gap Oscarı ödül töreninin bu yıl 11. sini yapacağız. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarını gözden geçireceğiz" dedi.

Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis ve KKTC Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu'nun başlattıkları müzakerelerin de yakından takip edileceğini kaydeden Çelik, tarafların sonuca daha yakın olmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

Çelik, "Kıbrıslı Türk ve Rum liderler, yaklaşık yarım asırdır süren ve sayısız girişimlere karşın çözülemeyen Kıbrıs sorunun yeni bir plan çerçevesinde çözülebilmesi için bugünlerde yeni bir süreç başlattılar. Bu müzakereler ve akabinde ki referandumda Kıbrıs'ta kalıcı ve nihai bir çözümün olması en büyük temennimizdir. Rum kesiminin bu süreci iyi değerlendirmesi kendi menfaatlerine olacaktır. Rum kesimi kendilerine uzanan barış elinin kıymeti bilinmelidir. Bu anlamda Rum kesimiyle yapılan müzakerelerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin düşüncelerini tezlerini harfiyen destekliyoruz. Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu'nun tutum ve kararlılığını takdirle karşılıyoruz. Cemiyet olarak bu gelişmeleri yakından izleyecek, birinci ağızdan bilgileneceğiz. Türk tarafının haklı talep ve isteklerinin kabul edileceği bir müzakere sürecinin başarıya ulaşmasını temenni ediyoruz, hepimizin arzusu adada barışın hakim olması eşit adil kalıcı bir çözüme karar verilmesidir.

Cemiyetimizin görüşlerini genel başkanımız Zeynel Abidin Kıymaz KKTC toplantımız sonrasında açıklayacaklardır." diye konuştu.

Kıbrıs gezisi ve yapılacak toplantının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Çelik, görüşmelerin yararlı sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.