0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz ‘ YDÜ Anlayışını Takdir Ediyorum’

Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri Yakın Doğu Üniversitesi’ne (Near East University) yaptıkları ziyaretin yankıları sürüyor.

 

 

 

Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri Yakın Doğu Üniversitesi’ne  (Near East University) yaptıkları ziyaretin yankıları sürüyor.

GAP Gazeteciler Birliği Heyeti Kıbrısın Başkenti Lefkoşada Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesini ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı. Brifing sonrası çok duygulandığını söyleyen GAP Gazeteciler Biriliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz yakın Doğu Üniversitesi mütevellisi ve yöneticilerinin para kazanmayı geri plana alıp kazanılan parayı eğitim için daha iyi yatırımlara yönlendirmesinden büyük mutluluk duydum  dedi. Kıymaz ‘..burada gördüm ki Yakın Doğu Üniversitesi para kazanmayı değil daha iyi eğitimi hedef almış, burada amaç para kazanmak değil dünyada bilime insanlığa hizmet, bu açıdan Türkiye’de ve bölgemizdeki zenginlere burjuvaziye de  örnek olacak bu anlayışın her yere hakim olmasını istiyorum dedi.

 Ziyarette, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Ediz Tuncel ve YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan hazır bulundular. Daha sonra Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Murta Tüzünkan Yakın Doğu Üniversitesi’yle ilgili bir brifing verdi

 Yrd. Doç. Dr. Tüzünkan, Yakın Doğu Üniversitesi’nin geçmişten bugüne akademik çalışmaların yanı sıra 25.yıl etkinlikleri hakkında da bilgiler aktarırken kazanılan paranın tamamının Üniversitenin büyümesine yönelik olarak yatırımda kullanıldığına dikkat çekti.

YDÜ YÖNETİCİLERİ ADIYAMANA GELECEKLER

 Tüzünkan , GAP Gazeteciler Birliği ile her zaman iyi diyalog ve işbirliği içinde olduklarını ve en yakın zamanda GAP Gazeteciler Birliği’ne iade-i ziyaret gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

 Daha sonra Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel ise, Girne Üniversitesi’nin Denizcilik ve Havacılık alanında ki eğitim faaliyetleri hakkında GAP Gazeteciler Birliği heyeti’ne açıklamalarda bulundu.

HAVACILIK VE DENİZCİLİKTE DÜNYA ÇAPINDA OLACAĞIZ

 Yrd. Doç. Dr. Tuncel Girne Üniversitesi’nin havacılık ve denizcilik alanında eğitim verdiğini hatırlatarak, hedeflerinin uluslararası düzeyde eğitim vermek olduğunu belirtti.

 Ardından GAP Gazeteciler Birliği Başkan ve heyetini kabul eden YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı, Yrd.Doç.Dr. İrfan S.Günsel ise , Anadolu Basını’nın güçlü kollarından GAP Gazeteciler Birliği ile Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsünde bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, YDÜ’nin 25.yıldan nasıl bugünlere geldiğini ve ikinci 25 yılında ki hedeflerinden bahsetti.

 GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise, bilime ve insana yapılan yatırımın çok önemli olduğunu belirterek, bilimsel anlamda büyümeyi hedefleyen ve yaptığı akademik ve bilimsel çalışmalarıyla dünyada dikkatleri üzerine çeken bir eğitim kurumunda bulunmaktan dolayı çok mutlu oldum. Burada kurumsal olarak mantalite kazanılan parayı tekrar eğitim hizmetine yatırmak, çok para kazanmak değil, çok hizmet etmeyi hedef alan bir anlayışla çalışan kurum yönetici ve sahiplerini kutluyorum. Böyle bir anlayışla çalışan bir kurumda yöneticileriyle birlikte bulunmaktan büyük keyif aldım’ dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve heyeti, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e  Eğitim ve Bilimsel çalışmalarında ki başarılarından ötürü plaket ve Güneydoğu Anadolu bölgesini simgeleyen çeşitli armağanlar takdim edildi. Adıyaman ,Gaziantep, Mardin, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfadan gelen gazeteciler Araba müzesini gezip, bölgelerini simgeleyen yöresel hediyeler Üniversite yöneticilerine takdim ederek bol bol hatıra resmi çekindiler.