0416 2148488 | [email protected]

SAMSATLI BAYANLARIN İŞLEDİĞİ BAKIR KKTC CUMHURBAŞKANINA TAKDİM EDİLDİ

Samsatlı bayanların işledikleri bakırlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'ya takdim edildi.

 

Samsatlı bayanların işledikleri bakırlar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'ya takdim edildi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresince desteklenen ve Samsat Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile yürütülen, "Bakır Kınalı Ellerde Can Bulsun" isimli proje kapsamında Samsatlı bayanlar tarafından işlenen eserler her geçen gün yurdun dört bir tarafına yayılırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına sunulmasıyla da uluslararası boyut kazandı.

Gap Gazeteciler Birliği Genel Yönetim Kurulu ile birlikte Merkezi Adıyaman'da bulunan Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik, dört günlük Kıbrıs ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu tarafından da kabul edildi.

Çelik, yaptığı görüşme ve temasları sürdürürken Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'ya KKTC forsunun işlendiği bakır tabak ile kahve takımını takdim etti. Bunun yanında KKTC Adıyamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar ve Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan'a yine Samsatlı bayanların işledikleri bakır saat hediye etti.

Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gap Gazeteciler Birliği'nin düzenlediği gezi programı kapsamında yavru vatan KKTC'ne yaptıkları ziyaretin çok güzel geçtiğini ve olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Çelik, "Kıbrıs gezimiz kapsamında çok yararlı ziyaretler gerçekleştirdik. Bunu yaparken de sürekli Samsat için neler yapabilirim diye düşündük. Ziyaretlerimizde Samsat'tan hediyeler götürerek bir anlamda ilçemizin tanıtımını yapmaya çalıştık. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve diğer yetkililere Samsatlı bayanların el emeği göz nuru bakır işlemelerini takdim ettik. Kafamızda oluşan projeleri zaman içerisinde hayata geçirmeye çalışacağız. Samsat kelimesini dünyanın dört bir yanında zikredilmesi için çaba sarf edeceğiz. Çünkü bizim mutluluğumuz Samsat'tır." dedi.

Bakırcılık ile ilgili olarak ta bir açıklama yapan Samsatlılar Derneği Başkanı Fahrettin Çelik, bu işe öncülük yapan Samsat Kaymakamı İsmail Sündük'e teşekkür etti.

Çelik, "Samsat Kaymakamlığının koordinesinde, Adıyaman İş-Kur İl Müdürlüğü ile Samsat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan Bakır İşlemeciliği Kursu ile Samsat ilçesinde bakırcılık sektörüne başlandı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi bu işi sürdürdü. Son olarak ta Gap Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen Bakır Kınalı Ellerde Can Bulsun isimli proje ile işe devam edilmektedir. Çok basit bir sistemle bayanlar evlerinde sipariş alarak aile ekonomilerine katkı sunabilirler. Özellikle Sahabe Safvan b. Muattal kabrine gelen turistlere yönelik eşya yapımında bu alan iyi değerlendirilebilir.  Bizler de her gittiğimiz yere bu ürünlerden götürerek ilçemizin tanıtımını bu şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yaptığımız ziyarette de aynı duygularla Sayın Cumhurbaşkanımıza 40 yıl hatırı olsun diye kahve takımı arz ettik. Kıbrıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere KKTC Adıyamanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Kayalar ve Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan bizleri sıcak ilgi ile ağırladılar. Kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu ve ekibini yine Adıyaman'da görmek bizleri onurlandıracaktır. Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'ın yoğun çalışmaları ile her geçen gün Cemiyet büyümekte ve güzel çalışmalara imza atılmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.