0416 2148488 | [email protected]

DÜNYA TURİZMİ İZMİR'DE BULUŞTU TRAVEL TURKEY İZMİR TURİZM FUARI BAŞLADI

Güneydoğunun incisi kadim medeniyetler şehri Adıyaman'ın Partner il olduğu Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı görkemli bir törenle başladı.

Güneydoğunun incisi kadim medeniyetler şehri Adıyaman'ın Partner il olduğu Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı görkemli bir törenle başladı.

 Turizm sektöründeki tüm profesyonelleri buluşturan, Partner Ülkenin İtalya, Partner İlin ise Adıyaman olduğu Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı bu yıl 8'inci kez kapılarını açtı. 4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında İzmir'de dünya turizmini buluşturacak olan fuara bu yılda ilgi oldukça fazlaydı. Fuara Türkiye'den bir çok ilin katılımının yanı sıra 30 ülkeden 900 den fazla yerli ve yabancı katılımcı katıldı.

Fuarın açılış törenine Gambiya Turizm Bakanı Benjamin Adam Roberts, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, Bir çok ilin Valisi, Milletvekili ve Belediye Başkanı,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Dünya Turizm Sektörünün temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

İzmir Uluslararası Fuar alanı 1/B salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreni protokol konuşmaları ile devam etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde TURSAB, Seyahat Acentaları Birliği, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık ve İZFAŞ ortaklığı ile düzenlenen Fuar'da konuşmacı olarak katılan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, fuarın, Adıyaman'ın sahip olduğu değerlerin evrensel düzeyde tanıtılmasına büyük katkılar sağlaması temennisinde bulunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü "Güneydoğu'nun incisi, kadim medeniyetler şehri Adıyaman olarak Fuarın Partneri olmaktan gurur duyduğumuzu ifade ediyor,  fuarın ilimize, ülkemize ve bütün turizm dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.  Adıyaman; misafirperver insanları, tarihi ve kültürel birikimi, doğal güzellikleri, eşsiz tarihi mekânları, arkeolojik ören yerleri ve gelişmesini sürdüren altyapısıyla turizm sektöründe istikbal vaad eden bir ildir. Anadolu'nun en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan  Adıyaman, 2000 yıl önce Doğu ve Batı medeniyetlerini sentezleyen Kommagene uygarlığının eşsiz hoş görüsüne tanıklık etmiştir. Adıyaman Güneşin, en güzel doğup battığı yer ve güneşin vatanıdır. Adıyaman, Çelikhan Yüzen Adaları, Tut’ta Yamaç Paraşütü, Arsemia, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Gerger Kalesi, Karakuş, Perre Antik Kenti, Derik Hereonu, Palanlı Mağarası, Haydaran ve Turuş Kaya Mezarları ile Sofraz gibi kültürel değerleri ve ayrıca Nemrut Dağını bağrında barındıran bir ildir"dedi.

Köklü bir geçmişe sahip olan Adıyaman'ımızın, sahip olduğu tarihî, doğal ve kültürel değerlerin yanında manevi değerleri de bağrında barındırdığını ifade eden Vali Demirtaş, "Ülkemizde kabrinin yeri belli olan sahabelerden biri olan Hz. Safvan bin Muattal'ın makamı Adıyaman'dadır. Bunun yanı sıra yeryüzünde insanlığa yön vermiş Peygamberlerden Hz. Üzeyir ile birçok veli ve ermişe ait türbelerin yer aldığı, Emevi, Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma camiler, Mor Petrus- Mor Pavlus Kilisesi gibi mabetleri ile insanların gönül dünyasına hitap eden manevi bir iklimle yoğrulmuştur Adıyaman. Bu kadar zengin bir turizm potansiyeline sahip olan Adıyaman'ı Partner il olarak,  dünya turizm sektörünün buluştuğu Travel Turkey İzmir Fuarı’nda tanıtmak, bizler için büyük bir şanstır. Biz, ilimizdeki değerleri kazanca dönüştürme noktasında üretilen projelere bir bütün olarak bakıyoruz. Çünkü turizm sektörünü, ekonomik büyümeye pozitif anlamda etkisi olduğu kadar, istihdam olanaklarını da beraberinde getiren önemli bir ekonomik faaliyet olarak görüyoruz. Bu düşünceden hareketle, sahip olduğumuz kültürel değerlerin yanı sıra, marka olmuş ürünlerimizin tanıtılması açısından da bu tür etkinlikleri büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Adıyaman’ın kültür ve turizmde bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amacıyla ulusal ve uluslararası alanda sahip olduğu değerlerin böyle organizasyonlarla tanıtılması ve hak ettiği noktaya taşınması bizler için büyük bir önem arz etmektedir. Buradaki bütün konukları medeniyetlerin beşiği, huzurun ve hoşgörünün başkenti Adıyaman'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağız"dedi

Protokol konuşmalarının ardından fuarın onur konuğu olan Adıyaman'ın halkoyunları ekibi muhteşem bir gösteri sunarak, etkinliğe renk kattı.

Fuarın açılış kurdelesinin protokol üyeleri tarafından kesilmesinin ardından standlar gezildi. 

Fuarın en renkli standı olan Adıyaman Standı büyük ilgi gördü. Adıyaman Standını İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, bir çok ilin valisi ve milletvekili ile çok sayıda davetli gezdi. Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman standını gezen konukları ile yakından ilgilenerek, Adıyaman ürünleri hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Davetliler Adıyaman'ın meşhur çiğköftesi, kervansaray kahvesi ile peynirli helvasını tattı. 

Vali Mahmut Demirtaş, fuarın birinci günü açılış programına katılan bir çok ulusal basın mensubuna Adıyaman hakkında  özel demeçler verdi.