0416 2148488 | [email protected]

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin KIYMAZ ‘21.YÜZYIL TÜRK ASRI OLACAKTIR’

Avrasya Uluslararası Araştırmalar enstitüsünün davetlisi olarak Azerbaycan’a giden GAP Gazeteciler birliği cemiyetinin Azerbaycan temasları sürüyor.

 

Avrasya Uluslararası Araştırmalar enstitüsünün davetlisi olarak Azerbaycan’a giden GAP Gazeteciler birliği cemiyetinin Azerbaycan temasları sürüyor.

Hafta sonu Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü" İB-nin "Karabağ'dan Anadolu'ya gönül köprüsü" projesi kapsamında Bakü’de Atatürk Kültür merkezinde yapılan toplantıda söz alan GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 6 Türk Cumhuriyetinde yaşayan 300 milyon Türk’ün 100 yıllık geri gidişi bu yüz yılın başında durmuş ve SSCB nin dağılması sonrasında Türk topluluklarının bağımsızlıklarını kazanıp yeniden Büyük Türkiye’yi Turanı kurma hususunda azimle çalışıp bulundukları topraklarda yükselen yıldızlar olduklarına dikkat çekti. Kıymaz konuşmasında şunları söyledi ‘..ümit var olunuz Türkiye’nin Güneydoğusunda Azerbaycan’ın Karabağ’ında yaratılan suni olumsuzluklar yakın zamanda aşılacak ve çözülecektir. Türk milletinin ayaklarına pranga olarak dolandırılan bu sorunlar büyük devlet tecrübesi olan milletimizin azmi kararlılığıyla çözülmüş ve 21.asır Türk asrı olacaktır. Burada Azerycan’da son yıllarda batılı devletlerinde gözünden kaçmayan bir yükseliş var, Türkiye Azerbaycan ortak yatırımları kalkınma hızıyla yükselen birer yıldızlar. Türkiye’nin enerji bağımlılığı ortak işbirlikleri ile azaltılacak. Halkın refah seviyesi yükselecek dosta güven veren düşmana korku salan bir yapıya sahip oluyoruz, bir kazaya uğramazsak akıllı siyaset güdersek gelecek bizimdir. Burada çok sayıda ülkeden meslektaşlarımızı var Türk dünyasının medya kuruluşları olarak işbirlikleri ile ülkelerimizin sorunlarını uluslararası alanlarda ortak savunup ortak dile getireceğiz işbirliğimiz her alanda yaygınlaşacaktır’ dedi.

PASHEYEVA.KARABAĞ İŞGALİ SON BULMALI

Azerbaycan İB Başkanı, Milletvekili Doç.Dr. Ganire Paşayeva’nın oturum başkanlığını yaptığı toplantıda Atatürk Kültür Merkezi Müdürü, MM-in Kültür Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizami Ceferov yer ve konuşma yaptılar. Kardeş ülke medya temsilçilerini ülkemizde ağırlamaktan memnun olduğunu bildiren Prof. Dr. N.Cəfərov, onlara görüşmenin yapıldığı Atatürk Merkezi, Merkezin kurucusu ve ilk onursal başkanı olmuş ümumilli lider Haydar Aliyev'in Türk Dünyası ile ilgili tarihi fikirleri, parlamentolar arası ilişkiler ve

medya mensupları arasındaki ilişki hakkında görüşlerini paylaştı. Azerbaycan tarihi, kültürü, Hocalı soykırımı, Karabağ, genelde Azerbaycan gerçekleri, Azerbaycan-Türkiye ilişkileri ile ilgili görüşlerini paylaşan abai İB Başkanı milletvekili Q.Paşayeva, davetlilere "Dağlık Karabağ sorunu" gibi resmi istilahla belirtilen Ermenistan'ın yayılmacı siyaseti - ilan edilmemiş savaş, Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında huzurlu

insanlara karşı işlenmiş vandalizm eylemleri, bir çoğu kardeş halklara bile az bilinen katliamlar hakkında bilgiler verdi pasheyeva konuşmasında şunları söyledi ‘..GAP Gazeteciler birilği heyetinin uluslararası alanlarda türk dünyasının sorunlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Burada bulunan değişik Türk Cumhuriyetlerinden gelen kardeş medya mensuplarıyla yaptığımız görüşmelerde sorunlarımızın ortak bir dille seslendirilmesinde yarar olduğu açık bir şekilde ortaya çıktı. Önümüzde 1915 Ermeni soykırım teraneleri var. Ermeniler Türkiye’den başlayarak Rusya içlerine kadar her yerde toplu katliamlar yapıp Türkleri toplu katlederlerken hesap vermesi gerekirken bizlerden hesap sormaya kalkıyor. Başta Hocalı olmak üzere Türk kentlerinde yaptıkları katliamların hesabını vermeleri gerekir ve Karabağ’dan derhal işgali bitirmeleri gerekir. Medya temsilcisi arkadaşlarımızın Karabağ’ın işgali ve Hocalı katliamıyla ilgili olarak Dünya kamuoyunu aydınlatıcı yayınlar yapmalarında milletimizin sorunlarını dile getirmede sorumlulukları vardır’ dedi.

Toplantıya GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığındaki GAP Gazeteciler birilği heyetinde Cemiyetin Genel başkan vekili Malatya Busabah gazetesi sahibi Hamit Özpolat, Genel başkan yardımcısı Ankara’dan Beyaztv yayın koordinatörü Latif Şimşek, Demet Şimşek, Cemiyetin Genel Sekreteri Adıyaman’dan Fahrettin Çelik, Yönetim kurulu üyeleri İstanbuldan Habererk editörü İsmail Türk, Şanlıurfastar gazetesi editörü Mustafa Saim Ayhan ve cemiyetin İzmir Temsilcisi Kanal35’ten Halit Tunç katıldılar.