0416 2148488 | [email protected]

Kıymaz; ''Olaydan Pis Kokular Geliyor''

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine yapılan saldırıya şüphe ile baktıklarını, bu olayda pis kokular geldiğini belirtti.

 

Kıymaz yaptığı açıklamada, en az 12 kişinin ölümüne neden olan olayda, saldırganların iyi derecede Fransızca konuştukları, olay mahallinde 10 dakika kadar beklediklerini, tavırları ile sıradan bir terörizm olayının çok üzerinde bir tutum sergilediklerini, daha önce Müslümanları hedef alan yayınları ile öne çıkan kişilerin hedef aldıklarını düşündüğümüzde sanki olay içinde başka şeyler olduğunu düşünmeden edemediklerini belirtti.

11 Eylül saldırısı sonrasında ABD ve bazı yandaşlarının Irak'ı işgal ettiğini, peşinden de bütün Arap Yarımadasını karıştırdıklarını söyleyen Kıymaz, bu tür sansasyonel olayların hedefinin çok daha büyük olduğunu kaydetti.

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, '' Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine yapılan saldırıda derginin genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier ve Jean Cabut'nün de aralarında bulunduğu Fransa'nın en önemli karikatüristleri ölenler arasında yer aldı.

Fransız ekonomi uzmanı, yazar, gazeteci ve aynı zamanda Charlie Hebdo'nun ortaklarından olan Bernard Maris de saldırıda yaşamını yitirdi. Bilindiği üzere Charlie Hebdo 2012'de Hz. Muhammed karikatürleri yayımlayarak gündem olmuş, Müslümanların tepkisini çekmişti.

Biz Gazeteciler Cemiyeti olarak dünyanın neresinde olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın tepki göstermeli ve kınamalıyız.

Ancak, korkarız ki, bu olayda da Müslümanlar hedef gösterilerek, dünyada İslam karşıtlığı körüklenebilir. Amaç çok farklı olabilir.

Her ne amaçla yapılmış olursa olsun terörizmi lanetliyoruz. Bütün dünyada sevgi, barış ve huzurun hakim olmasını temenni ediyoruz'' dedi.