KIYMAZ, KİLİS’TEKİ TARİHİ MEKANLARI GEZDİ

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Kilis’in inanç turizmi açısından tarihi açılan en önemli şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Kıymaz, Genel Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dağ’ın ev sahipliğinde Kilis’te, türbeler, tarihi mekanları gezdi.
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz, Kilis’in bu kadar tarihi mekanı olduğunu bilmediğini ifade ederek, “Kilis’teki tarihi mekanları ziyaret ettikten sonra türbeleri, sahabe mezarlarını ziyaret ettim. GAP Gazeteciler Birliği olarak tur operatörleri ile temasa geçerek Kilis’in turizm pastasından daha fazla yer alması için çalışacağız. Turların Kilis’ten başlayarak, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Batman'a kadar olan bölümdeki tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesini talep edeceğiz. Kilis’in tanıtıma ihtiyacı var. İnanın bu bölge bir AB ülkesinde olsa ABD’de olsa milyonlarca turist oraya akar, bir türlü tanıtımı beceremiyoruz. Bu konuda bir devlet politikası olması gerekiyor. Bu tarihi mekanların tamamının restorasyonunu yapılması gerekiyor. Tarihi evlerin restore edilerek butik otellere dönüştürülmesi gerektiği kantindeyim" dedi.