0416 2148488 | [email protected]

ADIYAMAN 12.GAP OSCARLARINA HAZIR

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği GAP Oscarları ödül törenlerinin 12. si için hazırlıklar tamamlandı.

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği GAP Oscarları ödül törenlerinin 12. si için hazırlıklar tamamlandı.

 

Hazırlık ve gelinen son aşamaların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu,  GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve il ve ilçelerden çok sayıda gazeteci katıldı.

 

Burada bir açıklama yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, GAP Oscarları ödül törenlerinin bir basın kuruluşunun düzenlediği bir etkinlik olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, ülkemizde yapılan en geniş ve en kapsamlı ödül organizasyonu olduğunu ifade etti.

 

Bürokrasi, siyası, sivil toplum ve meslek kuruluşları, basın ve bütün Adıyaman halkı olarak ev sahibi olduklarının altını çizen Genel Başkan Kıymaz, bu etkinliğin bölgenin tarihi turistik ve ekonomik değerlerinin tanıtımı için bir fırsat olarak değerlendirilmesini istedi.

 

Yerli ve yabancı bir çok üst düzey yetkilinin katılacağı program vesilesi ile bir çok işadamı ve sivil toplum kuruluşunun Adıyaman’a geleceğin kaydeden kıymaz, ilimizin tanıtılması için bundan iyi bir fırsat olamayacağını söyledi.

 

Kıymaz, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğiniz bu ödül organizasyonla ilimize ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda önemli mevkilerde bulunan kişiler ilimize gelmekte, ilimizi tanımakta ve gittikleri memleketlerinde haberler yapmakta böylece tanıtımımıza önemli katkılarda bulunmaktadırlar. Bazı işadamlarımızın çeşitli iş bağlantıları yapmalarına imkân doğmaktadır. Bütün bunları iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu yıl 12. Sini düzenleyeceğimiz GAP Oscarları ödül törenlerine de yine bir birinden değerli kişiler katılacaktır. Toplantımıza KKTC, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Kosova, Ukrayna, Azerbaycan, Irak ve Suriye gibi birçok ülkeden katılımcı olacaktır. Bunun yanı sıra bölge illerinden, yurt içi ve yurt dışında meslektaşlarımız katılım sağlamaktadırlar. Birçok ulusal televizyon kanalı programımızı canlı olarak yayınlayacaklardır. Özellikle meslektaşlarımızın bizlere yardımcı olmaları, ev sahipliği yapmaları ve en iyi bir şekilde bu organizasyonu tamamlamak için görev almalarını temenni ediyorum. Bu vesile ile toplantımıza katılan Belediye Başkanımız ve meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Adıyaman Belediye başkanı F. Hüsrev Kutlu ise yaptığı açıklamada her yıl yapılan GAP Oscarları ödül törenlerinin dolu dolu geçtiğini belirterek, aldığı bilgilerden bu yıl da yine geniş katılımlı ve çok üst düzel bir katılımcı kitlesinin olacağını belirtti.

 

Kutlu, “Geçmiş yıllarda da gördük ki, GAP Oscarları ilimizin tanıtımı için önemli bir organizasyondur. Bu tür organizasyonlar kolay işler değildir. Ulusal ve uluslararası düzeyde yapılan bu etkinliklerin sahiplenilmesi ve desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve ekibini, ayrıca ekipte yer almayıp katkı sunan bütün kişi ve kuruluşları tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

Güloğlu pastanesinde kahvaltılı basın toplantısına katılan çok sayıda basın mensubu toplantı sonrası toplu hatıra fotoğrafı çekindiler.

ÖDÜL ALACAK BAZI KİŞİ VE KURUMLAR

GAP OSCARI ÖDÜL İSİMLERİ

ÖDÜL ÜNVANI

Mehmet Alıcı

( EN BAŞARILI PROGRAM) Söz halkın programı TV27

KKTC Girne Üniversitesi 

(EN BAŞARILI ÜNİVERSİTE)

Behçet SAATÇİ

( EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI) Fethiye belediye başkanı

Selçuk BAYRAKTAR

(EN BAŞARILI YATIRIMCI) insansız hava uçağı imalatçısı

Av.Saide EKMEN

( EN BAŞARILI HUKUKÇU)

Faik TUNAY

( EN BAŞARILI MUHALEFET) CHP PM üyesi

Hüseyin ÖZGÜRGÜN

( EN BAŞARILI SİYASETÇİ) KKTC UBP genel başkanı

 Hanifi UZUNCAM

(EN BAŞARILI TELEVİZYON) TÜRKMENELİ TV

Ganire PASHEYEVA

( EN BAŞARILI SİYASET) Azerbaycan milletvekili

M. Lotfi AOUAD

( EN BAŞARILI DİPLOMAT) Fas büyükelçisi

Abdurrahman MUSTAFA

( EN BAŞARILI SİYASETÇİ) Suriye Türkmen meclisi başkanı

Erşad SALİHİ

( EN BAŞARILI SİYASETÇİ) Irak Kerkük Türkmen meclisi başkanı

Cengiz ÜNSAL

( EN BAŞARILI KAYMAKAM) Çankırı-ÇERKES KAYMAKAMI

Paul Nicolai PETROVAN

( EN BAŞARILI VALİ) Romanya Bükreş valisi

Erten KASIMOĞLU

( EN BAŞARILI GAZETECİ) KKTC VATAN GAZETESİ SAHİBİ

Mürtaza SULOOCA

( EN BAŞARILI GAZETECİ) Mekedonya balkan gazatesi sahibi

Recep AKTAŞ

( EN BAŞARILI TELEVİZYON)  Kanal - 24

Seyfullah TÜRKSOY

 ( EN BAŞARILI KURUM) İpekyolu Stratejik Arş. Mrk. 

İ.Halil ÇOMAKTEKİN

( EN BAŞARILI VALİ) Amasya valisi

Mücahid KAÇKARLI

( EN BAŞARILI AKTİVİST)

Güngör YAVUZASLAN

( EN BAŞARILI GAZETECİ) TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANI

Arif BÜTÜÇ

( EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI) KOSOVA MAMUŞLU BELEDİYE BAŞKANI

Dr. Zelimxan MEMMEDLİ

( EN BAŞARILI YÖNETİCİ) Kosova Borcalı İCTİMAİ BİRLİĞİ BAŞKANI

Tamer ATALAY

( EN BAŞARILI ODA BAŞKANI) ROMANYA TİCARET VE SONAYİ ODASI BAŞKANI

İsmail KÜÇÜKKAYA

( EN BAŞARILI SABAH PROGRAMI) FOXTV ÇALAR SAAT PROGRAMI

Haluk Seyit ÇELİK

( EN BAŞARILI YÖNETİCİ) (Ziraat bankası doğu-Güneydoğu bölge koordinatörü)

Genci MUCAJ

( EN BAŞARILI DİPLOMAT) Arnavutluk Büyükelçisi

Mine Çayıroğlu

(EN BAŞARILI SANATÇI)

Ersin TATAR

(EN BAŞARILI TELEVİZYON) Kanal T sahibi UBP Lefkoşe milletvekili

Burcu Çetinkaya

 EN BAŞARILI SPOR ADAMI