Z.Abidin KIYMAZ - İYİ PARTİMİ?
0416 2148488 | [email protected]

Ä°YÄ° PARTÄ°MÄ°?

İYİ PARTİ Mİ? Mevcut siyasi partilerin iktidarı denetlemekte eksik kaldıkları ve toplumda yeni bir partiye ihtiyaç hissedildiği ortamda Meral Akşener’in önderliğinde İYİ Parti kuruldu. Parti hazırl�

                        Ä°YÄ° PARTÄ° MÄ°?

Mevcut siyasi partilerin iktidarı denetlemekte eksik kaldıkları ve toplumda yeni bir partiye ihtiyaç hissedildiÄŸi ortamda Meral AkÅŸener’in önderliÄŸinde Ä°YÄ° Parti kuruldu.

Parti hazırlıkları sürdürülürken toplumun Meral AkÅŸener’den beklentisi yüksekti, AkÅŸener merkez bir parti kuracaklarını ifade etmiÅŸti vitrin açısından belirlenen isimler bu açıdan bakıldığında merkezi yansıtmaktan uzak kaldı.

Vitrinde öne çıkan isimlerden Ümit ÖzdaÄŸ ve Koray Aydın temsil açısından bakıldığında 20 yıldır Devlet Bahçeliyi temsil etmiÅŸ, lidere baÄŸlılıklarıyla hafızada kalmışlardır. Bu iki ismin yanına TuÄŸrul TürkeÅŸ ide eklerseniz bu üçlü Devlet Bahçelinin izni olmadan ne MHP’den ayrılır, ne baÅŸka partiye katılır, nede baÅŸka bir partinin kuruluÅŸunda yer alırlar. TuÄŸrul TürkeÅŸ MHP’den istifa edip AK Partiye katıldığında da, ben bu katılımın Devlet Bahçelinin gözetiminde olduÄŸunu yakın arkadaÅŸlarıma söylemiÅŸtim.

IYI Partide ülkücüleri milliyetçileri temsil açısından Servet Avcı, Ä°rfan Sönmez ikna edilerek kurucular kurulunda yer alsaydı daha faydalı ve isabetli olurdu, bu açıdan eksikliÄŸi Meral AkÅŸener’in kendi varlığı kapatacaktır diye düÅŸünüyorum.

Sosyal demokrat camiadan temsil açısından katılan isimleri tek tek konuÅŸmak yarar getirmez, CHP’den Ä°stifa ederek IYI Parti kurucuları arasında yer alan Aytun Çıray ismini ilk defa istifasıyla duydum, sosyal demokrat tabanda bir karşılığı olacağını düÅŸünmüyorum.

Muhafazakâr Milli görüÅŸ tabanını temsil bakımından kurucular listesinde yer alan Mukadder BaÅŸeÄŸmez oturduÄŸu semtte muhtarlığa adaylığını koysun kazanırsa gelir o mahallenin en yüksek binasından kendimi atarım, Milli görüÅŸ tabanında her üç yılda bir parti deÄŸiÅŸtiren Mukadder BaÅŸeÄŸmez’in siyasi olarak bir karşılığı olduÄŸunu sanmıyorum.

Eski ANAP’lı Mahmut Bozkurt kurucular arasında yer aldı, siyasette önemli bir isimdir, partisinin rüzgârı olursa seçim bölgesi olan Adıyaman’da siyasi dengeleri deÄŸiÅŸtirecek güce sahiptir, Ä°YÄ° partide divanda önemli bir görev almaması Ä°YÄ° parti adına bir eksikliktir.

Meral AkÅŸener Hanım ve eÅŸi Tuncer beyle 1979-1980 12 Eylülün zor yıllarında tanışırız, o dönem kapılarını sofralarını bana açan Ä°zmit MHP Kadın kolları baÅŸkanı Nazıfe Kandemır MHP Ä°l BaÅŸkanı Tuncer AkÅŸener ve Hasan Baltacı’ya vefa borcumdan dolayı MHP’de kurultay çalışmalarında Meral AkÅŸener’e destek olmaya çalıştım.

Bu gün gelinen noktada merkez Ä°YÄ° Partiyle yola çıkan arkadaÅŸlara baÅŸarılar diliyorum;  Siyasilerden Ä°nançlarıma ülkülerime kim uygun davranırsa alkışlar, yanlış yaparlarsa da babamda olsa itiraz ederim, eleÅŸtiririm doÄŸru olanı tavsiye eder sunarım.

Ülkemiz, milletimiz ve aynı zamanda siyasi hayatımız için hareketli günler bizleri bekliyor, partileri bu süreçte takip edeceÄŸiz, çalışmalarına bakacağız Ä°YÄ° PARTÄ°MÄ°, KÖTÜ PARTÄ°MÄ° göreceÄŸiz öyle deÄŸerlendireceÄŸiz.

 

 


[email protected]