0416 2148488 | [email protected]

 
Zeynel Abidin KIYMAZ/ GAP Gazeteciler Birliği Başkanı

1962 yılında Adıyaman'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Adıyaman'da yaptı. Yükseköğrenimini Eskişehir iktisat Fakültesi'nde devam etti, A.Ü. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünde ön lisans tamamladı mezun oldu.

Kıymaz, yazı hayatına 1980'li yıllarda tanıştığı merhum Ahmet Kabaklının teşvikleriyle Türk Edebiyat Dergisinde çeşitli yazıları yayımlanarak hız kazandırdı.

1984 yılında düzenlenen bir makale yarışmasında yazdığı "Cumhuriyetin önemi" adlı makalesi ile birinci olunca daha fazla yazma kararlılığı içerisinde yazı hayatına yoğunlaştı.

1987 yılında BİZİM OCAK ve BİZİM DERGÂH Dergilerinin Adıyaman temsilcisi olarak başladığı basın-yayın hayatında, yerel gazetelerde köşe yazarlığıyla devam etti.

Kıymaz 1993 yıllarında başlayan özel radyo televizyon yayınları sırasında Adıyaman da kurulan SSRT(Süper Show radyo televizyonu) de Genel yayın yönetmenliği, Genel Müdür yardımcılığı yanı sıra Zeynel Abidin Kaymaz’la Baş başa adıyla hazırladığı programlar kesıntısız olarak, SSRT, Mercantv, Asutv, Kanal5 , Bahartütktv ve Durutv’de devam etti.

1997 yılında Adıyaman Söz gazetesini çıkardı genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı,1998-1999 yılllarında Şanlıurfa GAP Gündem gazetesi genel yayın yönetmenliği yaptı, 2000 yılı başlarında GAP bölgesine yönelik olarak GAPOLAY adıyla bölgesel haftalık gazete çıkardı, 2003 yılında Adıyaman’da Olay adıyla günlük vasıflı yerel gazete çıkardı. Uzun yıllar yayın hayatına devam etti. Halen yayınlanmakta olan GAP Olay gazetesinin imtiyaz sahibi olarak meslek hayatına devam etmekte, 2009 yılından beri sarı basın kartı sahibidir.

2006 yılında ‘AK Partide Kılıçlar Çekildi’ adıyla bir kitabı yayınlandı.

2003 yılında Bölgesel GAP Gazeteciler Birliğini, merkezi Adıyaman olmak üzere kurdu. Halen bu cemiyetin genel başkanlık görevinde bulunmakta. Türkiye’nin en önemli Ödül organizasyonu olan GAP Oscarları Ödül organizasyonunda koordinatör olarak görev yapmakta, gazetecilik hayatında yaptığı başarılar çalışmalar nedeniyle bir çok kurum kuruluş tarafından ödüllendirilip taltif edildi.

4 çocuk babası olan Kıymaz Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekte.