GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞTAYI YAPILDI

GAP Gazeteciler Birliği, Mersin’in Silifke ilçesinde “2015 Yılında Basın” konulu bir çalıştay düzenledi. Çalıştayın 1. gününde 2015 yılında gazetecilerin ve sektörün sorunları konuşulurken 2. Gün ülke ve dünya gündemi de tartışıldı. Çalıştaya; GAP Gazeteciler birliği genel yönetim kurulu üyeleri Adıyaman, Gaziantep, Mardin Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Ankara ve İstanbul’daki medya kuruluşlarında çgörev yapan 12 gazeteci davet edildi. Çalıştayın başkanlığını GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz yaptı. Çalıştay da Milliyetçi Gazeteciler Cemiyeti başkanı habererk genel yayın yönetmeni İsmail Türk, GAP Gazeteciler birliği genel başkanvekili Hamit Özpolat, Genel Başkan yardımcısı Hanifi Kılıç, Genel Sekreter Fahrettin Çelik, Genel yönetim kurulu üyeleri Mustafa Ayhan, Ferhan Ademhan, Tv27 haber müdürü Nihat Bencan ve Times of Turkey Genel Yayın Yönetmeni Hamza Mercanoğlu çeşitli konularda sunumda bulundular.

GAP Gazeteciler Birliği GAP Gazeteciler birliği genel merkezinin organizesinde gerçekleşen çalıştay sonrası Silifke kaymakamlığı ve Turizm tanıtma derneğinin ev sahipliğinde Silifke’nin tarihi ve turistik bölgeleri gezilerek yöre hakkında misafir gazeteciler bilgilendirildi.

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan

BASIN TANITIMDA ÖNEMLİ

Çalıştayı Silifke Kaymamı Şevket Cinbir, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Silifke Sanayi Ve Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke kent konseyi başkanı Rıfat Karaduman, Turizm tanıtma derneği başkanı Ali Küçük’te katılarak izlediler. AK Parti Mersin milletvekili Hacı Özkan Silifke’nin Mersinin tanıtımı için basının yöreye ilgisini önemsediklerinin altını çizerek şunları söyledi ‘..Türkiye’nin en önemli tarımsal ve sanayi üretimlerinin yapıldığı memleketimiz Turizm değerleriyle göz kamaştırıyor, ilîmizin gelişmesi kalkınmasını hızlandırması için tanıtım çok önemli Türkiye’nin önemli basın meslek kuruluşlarından GAP Gazeteciler birliği üyelerini yöneticilerini Mersinde görmekten çok mutlu olduk başarılar diliyorum’ dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir:

Silifkenin Tanıtımı İçin Gayretliyiz

Silifke kaymakamı Şevket Cinbir: Silifke’nin Geleceği parlak Çalıştay sonrası bir değerlendirme yapan Silifke kaymakamı şevket Cinbir ‘..Silifke ilçemiz bağrında barındırdığı yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle göz kamaştırıyor, Silifke kalesindeki restorasyon tamamlanacak tarıhı değerlerimiz gün ışığına çıkarılacak, Antalya-mersin arasındaki yol yapımları da tamamlandığında buralar daha hareketlenecek Gölleri denizler tarıhı değerleri sıcak kanlı insanlarıyla Silifke yaşanabilir kentler arasında ön sıralarında yerini alacaktır. Basının ilçemize bu açıdan ilgisini önemsiyorum Zeynel bey arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diliyorum’ dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z.Abidin Kıymaz.

TERÖRÜ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARMALIYIZ

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz çalıştay sonrası Silifke yerel basın merkezlerini de gezerek ilçe basını hakkında bilgiler aldıktan sonra çalıştay hakkında da değerlendirmede bulundu. Kıymaz ‘..40 yıldır Silifke’ye gidip gelen biri olarak Uzuncaburç antik kentinden habersiz olmama üzüldüm, burada saklı tarihi değerlerin dünyaya tanıtılmasında basına önemli görevler düşüyor, 3 günde ancak tarıhı ören yerlerinin ancak 3/1 nı yüzeysel gezebildik, ülkemiz inşallah gündeminden terörü çıkarırsa birlik beraberlik içerisinde kalkınma hamlemızı hızlandırırız basın sektörü, basın sektörü gazetecilerin sorunları da ülke sorunlarıyla iç içe bu sorunların aşıldığı yıllar olacaktır. 2015 yılı bizim sektörümüz açısından da üzüntü yaşadığımız olaylara sahne oldu, inşallah daha iyi yıllara erişiriz ’dedi. Haber Orhan Pehlül