ROMANYA 13.GAP OSCARINA HAZIR

GAP Gazeteciler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen GAP Oscarlari ödül töreninin 13.si bu yıl Romanya'da düzenleniyor.

ROMANYA 13.GAP OSCARINA HAZIR

Daha önce terör, darbe ve siyasi çalkantılar nedeniyle iki defa ertelenen program bu yıl 29 Eylül 2016 tarihinde Bükreş Rin Grand Otel Berlin toplantı salonunda gerçekleşecek.

Tören hazırlıklarını yerinde incelemek üzere Bükreş'e gelen GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz programın sponsoru olan Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret ederek yöneticilerle çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz burada basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı değerlendirmede tören nedeniyle Bükreş'teki programa TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın AK Parti Genel Başkan yardımcıları Öznur Çalık, Selçuk Özdağ, Azerbaycan Milletvekili Ganire Pasheyeva, Kasım Gülpınar, Kosova, Makedonya, KKTC, Azerbaycan ve Avrupa'nın bir çok ülkesinden bakan düzeyinde programa iştirak olacagini söyledi.

YILIN SPOR ADAMI ODULU GORGI HACI'YE

Kıymaz, "Bu yıl yapılan değerlendirme sonucu Yılın en başarılı spor adamı ödülünü Romen futbolunun efsane ismi Gorgi Haci ve Karabükspor kulüp başkanı Ferudun Tankut'a vermeyi kararlaştırdık. Organizasyon nedeniyle dünyanın bir çok yerinden spor ve sanat adamı önemli isimler GAP Oscar'ı nedeniyle Bükreş'te olacaklar. Romanya tarihi önemli bir gün yaşayacak. Dünyanın bir çok ülkesinden de program canlı yayınlanarak, milyonlara ulaşacak hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN YATIRIMCI ROMANYA'DA VAR

Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamer Atalay'da yapılan istişare toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Romanya ile Türkiye arasındaki tarihi ve ekonomik iliksilere dikkat çekerek Romanya'nın önemine vurgu yaptı ve şunları söyledi, "Romanya tarihi güne hazır. Oda yöneticileri ve üyeleri olarak gelecek misafirlere Türk-Romen konukseverliğini göstereceğiz. Bu önemli gün nedeniyle hepimiz heyecanlıyız. Uluslararası olan GAP Oscarina ev sahipliği yapmak güzel bir şey. Burada arkadaşlarımız Alsan Düzgün, Ali Baras, Bekir Ağlamış kardeşlerimiz her biri Türkiye'nin bir bölgesinden gelip buralara yerleşen isimler ev sahipliği yapacağımız bu organizasyonun ülkelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi

ÖDÜL ALACAKLAR LİSTESİ

Sıra No

Adı Soyadı

Görevi

Aldığı Ödül

Ahmet AYDIN

TBMM Başkan Vekili

Başarılı Devlet Adamı

Furkan CAKO

Makedonya Devlet Bakanı

Başarılı Bakan

Edita TAHİRİ

Kosova Devlet Bakanı

Başarılı Bakan

Ali ŞAHİN

AB Bakan Yardımcısı

Başarılı Bürokrat

Selçuk ÖZDAĞ

Ak Parti Genel Başkan Yrd.

Başarılı Siyasetçi

Öznur ÇALIK

Ak Parti Genel Başkan Yrd.

M. Kasım GÜLPINAR

Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili

Başarılı Politikacı

Ganire PASHEYEVA

Azerbaycan Milletvekili

Marian NEACŞU

Romanya-Slobozia Milletvekili

Gülay YEDEKÇİ

CHP İstanbul Milletvekili

Başarılı Muhalefet

DR. Eldar HASANOV

Azerbaycan Belgrad Büyükelçisi

Başarılı Diplomat

Nihat ÇİFÇİ

Ş.Urfa Büyükşehir Bld. Bşk.

Başarılı Büyükşehir Belediyesi

Emir KIR

Brüksel Sint Joost Bld. Bşk.

Adnan Yaşar GÖRMEZ

İzmir-Torbalı Belediye Başkanı

İsmail BALLI

İHA Genel Müdür Vekili

Başarılı Haber Ajansı

Coşkun SABAH

Ses Sanatçısı

Başarılı Sanatçı

Prof. Mustafa MEHMET

Tarihçi

Başarılı Araştırmacı

Mehmet BAHAROĞLU

Baharoğulları Tekstil

Başarılı Yatırımcı

Zeynel Abidin ERDEM

İşadamı

Başarılı İşadamı

Tamer ATALAY

Türkiye-Romanya Tic. TSO Bşk.

Başarılı Oda Başkanı

Ardan ZENTÜRK