0416 2148488 | [email protected]

URFALILAR GAZETELERINE SAHİP ÇIKSIN

GAP GAZETECILER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI Z.ABİDİN KIYMAZ 'URFALILAR GAZETELERINE SAHİP ÇIKSIN GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz URFALILAR GAZETELERİNE SAHİP ÇIKSIN GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “ Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konulu konferansın açış konuşmasını yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Cumhurbaşkanımızın soyledığı gibı ‘ At izi İt izine karıştı’ dediği ortamda OHAL çerçevesinde Urfanatık gazetesi kapatılarak bır haksızlık yapılmıştır. Urfalılar gazetelerine sahıp çıkmalı ve bu haksızlık düzeltilmelidir’ dedı. Konferans öncesi protokol konuşmasında söz alan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanlığı Zeynel Abidin Kıymaz; “ Bir sivil toplum kuruluşu olarak meslek kuruluşları içerisinde Türkiye de sayılı bir kuruluştur GAP Gazeteciler birliği. Birlik olarak fikir hayatımız, düşünce hayatımızı, sosyal hayatımıza katkılar amacıyla birçok konferans ve paneller tertip ettik. Yaşım 53 doğduğum günden belli en fazla Türkiye’nin tartışılan konularından birisi Anayasa konusu olmuştur. Ben doğmadan önce 1961’de Anayasa yapmış Darbeciler ihtilal olmuş askerı dayatmayla on yıl askerı yasayla yonetılmışız. 1971 ‘de yine muhtıra verılmış darbe olmuş olmuş 97’ de post modern darbe olmuş Erbakan alaşağı edılmış. 2008 de e-muhtıra vs yanı ömrümüz anayasa tartışmalarıyla heba oldu. İsrailin kurucu Kurucu Cumhurbaşkanı Waizman diyor ki ‘Türklere öyle bir sistem dayattık ki Türkler 200 yıl kendi iç tartışma ile yıllarını geçirecekler’ demiş. Merak edenler Google girerse okuya bilirsiniz. Biz Milli bir anayasa hazırlayamadık kendi ürettiklerimizi ortaya koyamazken başkalarının bize dayattırdıkları silahlı güçlerin gelip tepemize baskı kurdukları anayasalarla yılları geçirdik. Anayasayla ilgili konuşmacımız Anaya profesörü Hasan Tahsin Fendoğlu Türkiye’de 25,30 Anayasa Profesörü içerisinde en etkili, en bilgili hocamızdır. 2012 yılın da aynı konferansı Adıyaman’da da vermişti.

 

GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz

URFALILAR GAZETELERİNE SAHİP ÇIKSIN

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “ Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konulu konferansın açış konuşmasını yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Cumhurbaşkanımızın soyledığı gibı ‘ At izi İt izine karıştı’ dediği ortamda OHAL çerçevesinde Urfanatık gazetesi kapatılarak bır haksızlık yapılmıştır. Urfalılar gazetelerine sahıp çıkmalı ve bu haksızlık düzeltilmelidir’ dedı.

Konferans öncesi protokol konuşmasında söz alan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanlığı Zeynel Abidin Kıymaz; “ Bir sivil toplum kuruluşu olarak meslek kuruluşları içerisinde Türkiye de sayılı bir kuruluştur GAP Gazeteciler birliği. Birlik olarak  fikir hayatımız, düşünce hayatımızı, sosyal hayatımıza katkılar amacıyla birçok konferans ve paneller tertip ettik. Yaşım 53 doğduğum günden belli en fazla Türkiye’nin tartışılan konularından birisi Anayasa konusu olmuştur. Ben doğmadan önce 1961’de Anayasa yapmış Darbeciler ihtilal olmuş askerı dayatmayla on yıl askerı yasayla yonetılmışız. 1971 ‘de yine muhtıra verılmış darbe olmuş olmuş 97’ de post modern darbe  olmuş Erbakan alaşağı edılmış. 2008 de e-muhtıra vs yanı ömrümüz anayasa tartışmalarıyla heba oldu. İsrailin kurucu Kurucu Cumhurbaşkanı Waizman diyor ki ‘Türklere  öyle bir sistem dayattık ki Türkler 200 yıl kendi iç tartışma ile yıllarını geçirecekler’ demiş. Merak edenler  Google girerse okuya bilirsiniz. Biz Milli bir anayasa hazırlayamadık kendi ürettiklerimizi ortaya koyamazken başkalarının bize dayattırdıkları silahlı güçlerin gelip tepemize baskı kurdukları anayasalarla yılları geçirdik.

 Anayasayla ilgili konuşmacımız Anaya profesörü Hasan Tahsin Fendoğlu  Türkiye’de 25,30 Anayasa Profesörü içerisinde en etkili, en bilgili hocamızdır. 2012 yılın da aynı konferansı Adıyaman’da da vermişti. Hasan Tahsin beyi bizler de buraya davet ettik bizleri bilgilendirecektir. Hepimizin keyif alacağı bir konferans vereceğinden eminim. OHAL kapsamında da hayatımızı yaşamaya devam ediyoruz. Her Darbenin de arkadaşlar mutlaka bir mağduru olur. GAP Gazeteciler cemiyeti Genel Başkanı olarak altını çiziyorum Şanlıurfa’da da mağdurlar oluyor. Bunlar dan birisi de Şanlıurfa’nın sesi olmaya çalışan ve Şanlıurfa’nın  sesı olma gayretinde objektıf yayıncılık yapan. Şanlıurfa’nın sesi olmayı kendisine hedef, geye etmiş. Basının hayatına katkı, emek vermiş URFANATİK Gazetesi’nde bu bilgi kirliliği içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi at izi it izine karışmış deyimi, çerçevesinde haksızlığa uğramış ve kapatılmıştır.

Şanlıurfa’nın sesi olan bu yayın organının tekrar hayata dönmesi ve açılması için bütün Şanlıurfalılar ve Gazeteciler olarak sahip bu gazeteye sahip çıkmanızı istiyorum, yayın hayatına başlaması için konunun tekrar incelenmesini istiyorum” dedi.