0416 2148488 | [email protected]

GAZETECİ FADIL BİNZET VEFAT ETTİ

GAZETECİ FADIL BİNZET VEFAT ETTİ 1934 Yılında Adıyaman’da doğan Fadıl Binzet, ilk ve orta öğretimini doğduğu yerde tamamladıktan sonra Adana Erkek Lisesi’ne devam ederek oradan mezun oldu. Sanata ve kültüre ilgisiyle bilinen Adıyaman'ın köklü ailelerinden olan Binzet, bu toprakların sevdalısı olarak hayatını kentine adamış bir gazeteci olarak medya sektöründe devam etti. Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olan Binzet'in ortaokul sıralarında, ailesinin de etkisiyle 20’li yaşlarda başlayan fotoğraf merakı kesintisiz sürdü. Muhabirlik hayatına ilk olarak Hürvatan gazetesinde başlayan Binzet, sırasıyla, Cumhuriyet Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı, TRT, Doğan Haber Ajansı'nda muhabirlik ve Adıyaman'da Bugün gazetesinin yazarlığı ile yayın kurulu üyeliği yaptı. 1957'de Musiki Cemiyeti'nin kurucuları arasında yer aldı ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Müzik dışında, sporla da ilgilenen Binzet, Futbol Hakem Komitesi Başkanlığı, voleybol hakemliği, Mahalli Amatör Futbol ligi saha gözlemciliği yaptı. Adıyaman'da voleybol hakem lisansı alan ilk iki kişiden biri oldu. Adıyaman’da 60 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan ve meslekte, başta Adıyaman olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde duayen olarak tanınan Fadıl Binzet’in uzun zamandan buyana sabırsızlıkla beklenen “Dünden Bugüne Adıyaman” isimli kitabı Sanko Holding’in katkılarıyla bir kültür hizmeti olarak bastırıldı.

GAZETECİ FADIL BİNZET VEFAT ETTİ

Adıyaman gazetecilerinin duayenlerinden Fadfıl Binzet tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

1934 Yılında Adıyaman’da doğan Fadıl Binzet, ilk ve orta öğretimini doğduğu yerde tamamladıktan sonra Adana Erkek Lisesi’ne devam ederek oradan mezun oldu.  Sanata ve kültüre ilgisiyle bilinen Adıyaman'ın köklü ailelerinden olan Binzet, bu toprakların sevdalısı olarak hayatını kentine adamış bir gazeteci olarak medya sektöründe devam etti. Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olan Binzet'in ortaokul sıralarında, ailesinin de etkisiyle 20’li yaşlarda başlayan fotoğraf merakı kesintisiz sürdü. Muhabirlik hayatına ilk olarak Hürvatan gazetesinde başlayan Binzet, sırasıyla, Cumhuriyet Gazetesi, Hürriyet Haber Ajansı, TRT, Doğan Haber Ajansı'nda muhabirlik ve Adıyaman'da Bugün gazetesinin yazarlığı ile yayın kurulu üyeliği yaptı.

1957'de Musiki Cemiyeti'nin kurucuları arasında yer aldı ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Müzik dışında, sporla da ilgilenen Binzet, Futbol Hakem Komitesi Başkanlığı, voleybol hakemliği, Mahalli Amatör Futbol ligi saha gözlemciliği yaptı.

Adıyaman'da voleybol hakem lisansı alan ilk iki kişiden biri oldu. Adıyaman’da 60 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan ve meslekte, başta Adıyaman olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde duayen olarak tanınan Fadıl Binzet’in uzun zamandan buyana sabırsızlıkla beklenen “Dünden Bugüne Adıyaman” isimli kitabı Sanko Holding’in katkılarıyla bir kültür hizmeti olarak bastırıldı. Binzet, Adıyaman’ın Malatya iline bağlı ilçe olduğu dönemlerden buyana, yakın yüzyılı içerisine alan tarih, kültür, eğitim, sağlık, siyaset, mimari, müzik, spor gibi tüm alanları kapsayan dönem fotoğraflarla hayat bulan kitabını okuyucularıyla buluşturdu. Söz konusu albüm Adıyaman kent belleğinin önemli bir alanını kapsar. Bunun yaşadığımız yerler için önemli bir kültür kaynağı olduğu açıktır. Başka illerde yerel yönetimlerin yapmaya çalıştığı böyle bir çalışmanın bilincinde olarak Fadıl Binzet tarafından çok uzun yıllar önce başlanması üzerinde önemle durulması gereken bir çabadır.

Adıyaman'ın çeşitli dönemleri ve yakın yüzyılına ait daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış yüzlerce fotoğrafın yer aldığı Binzet'in “Dünden Bugüne Adıyaman” isimli kitabını okuyanlar zamanda kısa bir yolculuk yaparak kentin geçmişini daha yakından tanıyıp, aile büyüklerinin ya da arkadaşlarının fotoğraflarını görmenin heyecanını yaşıyor. 

Adıyaman’da 60 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan ve meslekte duayen olarak bilinen Fadıl Binzet, evli ve üç çocuk babasıdır. Uzun süredir yaşlılık nedeniyle Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Fadıl Binzet 83 yaşında hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Binzet, yarın öğle namazının ardından Yeni Mezarlıkta defnedilecek.