0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Kıymaz ‘CUMHURİYET AKLI FİKRİ VİJDANI HÜR İNSANLARIN YÖNETİM BİÇİMİDİR’

Adıyaman TPAO kültür sitesinde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonda genç sporcularla bir araya gelen GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz gençlere ‘Atatürk Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir ona sahip çıkma sorumluluğu sizlerin omuzlarındadır

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Kıymaz

‘CUMHURİYET AKLI FİKRİ VİJDANI HÜR İNSANLARIN YÖNETİM BİÇİMİDİR’

Adıyaman TPAO kültür sitesinde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonda genç sporcularla bir araya gelen GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz gençlere ‘Atatürk Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir ona sahip çıkma sorumluluğu sizlerin omuzlarındadır’ diyerek şunları söyledi’.. Bu gün ülkemizin en önemli bayramlarından birini kutlamak üzere buradayız, siz gençleri bu resepsiyon da görmek beni çok duygulandırdı.

Atatürk gençlere kadınlara çocuklara ayrı ayrı önem vermiş ve siz gençlere önemli bir sorumluluk yükleyerek Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir.

Doksan altı yıl önce herkesin eşeğe ters bindiği, zencilerin insan sayılmadığı, batılıların Afrika’da insanları zincire vurarak köle olarak kullandığı, ağaların, beylerin, şeyhlerin, softaların kölesi konumundaki kadınlarımızı gençlerimizi birer eşit vatandaş sayan düzenin adıdır Cumhuriyet.

Sportif başarılarınızla Adıyaman’ın, ülkemizin yüz akı olan gençlerimizi böyle anlamlı bir günde burada görmek beni duygulandırdı, sizlerle beraber olmazdan önce Adıyaman girişimci ve istihdam derneği başkanı Birsen Gunay ve yönetim kurulu arkadaşlarıyla beraberdik, kadınların gençlerin sosyal hayat içerisinde aktif olmaları çok önemli, top yekûn kalkınma böyle sağlanacaktır. Sizlerin sportif başarılarında emeği olan gençlik spor il müdürümüze ve antrenörlerinize teşekkür ediyorum nice 96 yılları birlikte kutlayalım’ dedi.

Genç Milli Sporcular Eskrim branşında Üniversiteler arası Olimpiyat 2.si olan Nisanur Özkalaycı ve Türkiye Şampiyonu olan Merve Ersoy, Halter branşında Avrupa Şampiyonu olan Gamzegül Kızıldağ Muaythai branşında Dünya Şampiyonu olan Ceren Aras, Kick Boks branşında Dünya 3.cüsü Engin Dogunç, Bisiklet branşında Türkiye Şampiyonu olan Mahmut Alperen Güler,  Güreş branşında Milli Güreşçi Murat Bozca, Judo branşına Milli Judocu Nurullah Karababa, Atletizm branşında Balkan Şampiyonu Kader Dost ve Bocce branşında Balkan Şampiyonu olan Deniz Çayır sohbet sonrası GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ la objektiflere resim verdiler.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıldönümü dolayısıyla Adıyaman Valisi Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez’in ev sahipliğinde Türkiye Petrolleri Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Resepsiyonuna Adıyaman Belediye başkanı Süleyman Kılıç üst düzey bürokratlar, mülki ve askeri erkanın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.