0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler Birliği Kıbrıs’ta

Yakın Doğu Üniversitesini Ziyareti Etti

 

GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Beraberinde Genel Yönetim Kurulu üyeleri Yakın Doğu Üniversitesi’nde Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) incelemelerde bulundu.

Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri İletişim Fakültesi televizyon stüdyolarındaki altyapı ve çalışmalar hakkında Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Müdürü ve Yakın Doğu TV Müdürü Hüseyin Turan’dan bilgiler aldı.

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ BİZİM KKTC

ÜNİVERSİTELERİNE BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRDİ

Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) İletişim Fakültesindeki Radyo, Gazete,Televizyon ve Fotoğraf Stütyolarını da gezen Gap Gazeteciler Birliği genel başkanı Kıymaz, KKTC üniversitelerine karşi menfi bakış açısının yıkılması gerektiğini ifade ederlerken, Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Uluslararası alanda sağladığı başarılarla KKTC Üniversitelerine karşi bakış açılarının tamamen değiştiğini ve bunun değiştirilmesi için çabalayacaklarini ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin son yıllarda kaydettiği aşamalar çalışmalar ve yatırımlarla mükemmel bir üniversite olduğunu kaydeti.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz, Yakın Doğu TV stüdyolarının Türkiye’de bile çok az üniversite de bulunan bir teknik donanıma sahip olduğunu belirtirlerken, Yakın Doğu TV’nin her şeyi düşünerek tasarlanmış bir TV olduğunu vurguladı.

KÜTÜPHANEYE HAYRAN KALDIK

İletişim Fakültesinden sonra ikinci durakları Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa  (Near East University Nicosia Cyprus) Büyük Kütüphane oldu. Kütüphane’nin dünya standartlarında bir kültür ve bilgi erişim merkezi olduğunu ve Kütüphane’nin dünyanın en büyük otomasyon sistemine sahip olduğunu gördüklerini ve Yakın Doğu Üniversitesi’nin bu sistemin TC Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile Türkiyenin dört bir köşesinde bulunan halk kütüphanelerinin birbirine bağlanmış olmasını da daha önceden öğrendiklerini vurguladılar.

GAP Gazeteciler Birliği yöneticileri, Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Hastanesini de gezdiler. Gezinin sonunda böylesine büyük ve hastane kokusunu dahi hissetmediklerini  Frankfurt ve Roma’dan alınan Altın Hizmet kalitesi ödülleri ile taçlandırılmış olmasının yerinde olduklarını gözleriyle gördüklerini belirttiler..

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Hastanesi’ni gezdikten sonra İnovasyon merkezine uğrayan GAP Gazeteciler Birliği yöneticileri Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Khashman’la bir araya gelerek bilgiler aldılar.

Prof. Dr. Adnan Khashman İnovasyon ve Bilişim Teknolojileri Merkezinde konumlandırılmış olan IBM süper bilgisayarı Yakın Doğu Üniversitesi’ne 2007 yılında kurulduğunu, dünya üniversiteleri arasında 13’üncü sırada yer alan bu bilgisayar yakın coğrafyadaki en güçlü ikinci bilgisayar olma özelliğini taşıdığını dile getirdi.

GAP Gazeteciler Birliği heyeti içerisinde Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Mardin, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Batman illerinden de yayın kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu heyet İnovasyon Merkezinden sonra son durakları klasik otomobil müzesini de gezerek onurlarına verilen öğle yemeğine katıldılar.