0416 2148488 | [email protected]

KIYMAZ, Ahmet Aydın’dan ‘T.H.Y.nin gazetecilere indirim’ uygulamasını istedi

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki partili heyet GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı ziyaret etti. AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın ziyaretinde GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, GAP gazeteciler birliğinin 2019 faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Cemiyet olarak taleplerini içeren mektubu Ahmet Aydın ve milletvekillerine takdim etti.

KIYMAZ, Ahmet Aydın’dan ‘T.H.Y.nin gazetecilere indirim’ uygulamasını istedi

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki partili heyet GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın ziyaretinde GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, GAP gazeteciler birliğinin 2019 faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Cemiyet olarak taleplerini içeren mektubu Ahmet Aydın ve milletvekillerine takdim etti.
Mektubu okuyan Aydın
 GAP Gazeteciler Birliğinin talebi olan belediye anonsların sona erdirilerek duyuruların özel radyo ve televizyon tarafından yaptırılarak hem gürültü kirliliğine son verilmesi ve özel radyo ve televizyonlardan anonsların yapılarak yerel tv-Radyolara gelır sağlanması hususuyla ilgili Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Akarca'yı ve T.H.Y. genel müdürü Bilal Ekşi'yi telefonla arayarak gazetecilere indirim sağlanmasıyla ilgili talebi iletti, konu hakkında çalışma yapılmasını istedi, talebi içeren mektubu watsaapla genel müdürlere yolladı.

-"THY, SARI BASIN KARTI SAHİPLERİNE, ŞEHİT EŞİ VE GAZİLERE İNDİRİM YAPMASI GEREKİYOR"

Kıymaz, yaptığı konuşmasında, sarı basın kartı sahibi gazetecilerin daha önceleri Türk Hava Yolları seyahatlerinde, yüzde 50 bilet indirimi yapıldığını ve gazetecilerin seyahatlerinde bir ekonomik destek sağlandığını anımsattı.

Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından bir idir 20 yıl önce, 30 yıl önce bu indirimi yapan THY'de bugün gelinen nokta itibariyle dünyada büyük şirketler arasında yer aldığını vurgulayan Kıymaz, "Bu kadar zenginleşmiş, filosunu büyütmüş bir kurum ve kuruluşunda, gazetecilere ve sarı basın kartı sahiplerine, şehit eşlerine, gazilere seyahatlerde indirim sağlanması gerekiyor buda şirkete ağır bir yük getirmeyeceği kanaatindeyim. "dedi.

-"GAZETE YAZI PUNTOLARI 12 OLSUN"

Gazete yazılarının harflerinin çok küçük olduğuna da değinen Kıymaz, küçük olmasının sebebinin de yasal zorunluluklardan kaynaklandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"10 punto olarak yayınlanıyor ve 40 yaşının üzerindeki her 10 kişiden rahat 8 kişi yakın okuma sorunu yaşıyor ve bizler 40 yaşının üzerindeki herkes gazeteyi okurken başlığı okuyoruz, içeriği okuyamıyoruz neden çünkü harfler çok küçük. Yani biz sadece gazetelerin başlığını okuyarak geçiyoruz, burada basın ilan kurumu ve basın enformasyon genel müdürlüğü dediğimiz bugün ki Cumhurbaşkanlığını, burada bir düzenleme yapılması gerekiyor buda Basın İlan Kurumu ve Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü İletişim Başkanlığı'nın, genelgelerle alınacak kararlarla bu puntolar, 10 değil de, 12 olsun o zaman daha okunabilir, yakın gözlük kullananlarda rahatlıkla okuması sağlanacaktır. Ben mektup hazırladım sayın vekilimizden gerekli yerlere iletmesi için talep de bulunuyoruz cemiyet olarak ve bunlara da karşılık bulursak sektörümüzde de bir rahatlama meydana geleceğine inanıyoruz."

Kıymaz’ın dile getirdiği sorunlarla bire bir yakından ilgileneceğini aktaran Milletvekili Aydın, "Adıyaman'da yerel medyanın gücü bizler için çok önemli, Bunun için bizlerde sorunların gerekli yerlere iletip bu sorunların çözülmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi

- "DÜNYANIN 10 BÜYÜK PROJESİNDEN 6’SINI TÜRKİYE YAPTI"

Dünyanın 10 büyük projesinden 6’sını Türkiye’nin yaptığını dile getiren AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ise "Yetmez diyoruz artık, SİHA’mız, İHA’mız, topumuz, tüfeğimiz her şeyimiz olsun istiyoruz ve yerli otomuz olsun istiyoruz ki oluyor da bunlar. Savunma sanayide müthiş mesafeler aldık tamamen yerli ve milli sanayiye doğru ciddi hamleler yapıldı ve dışarıda etkin bir dış politika var. yani Amerika ne der, Rusya ne der değil, Avrupa ne der değil. Benim milletim ne der, ümmet ne der, Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre kararlar alınıyor."şekinde ifade etti.

 -MİLLETVEKİLİ AYDIN: LİBYA İLE EN ÇOK İLİŞKİSİ OLMASI GEREKEN ÜLKE TÜRKİYE

Aydın, Perşembe günü tezkerenin geldiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin menfaati, ümmetin menfaati akabinde bu coğrafyanın menfaati bunu gerektiriyor ki, Libya’yla tarihi bağlarımız var. inanç birlikteliğimiz var, denizden komşuluğumuz var ama Libya’yla alakası olmayan onlarca devlet orada, oradaki terör örgütlerine ha bire silah dayıyor, silah satıyor orayı karıştırıyor. Akdeniz’de petrol üretmeye çalışıyor, petrol arıyor ama Türkiye’nin sınırdaşı, denizden Libya ile komşuluğu da var. Doğu Akdeniz de ne işi var, niye petrol arıyor, işte niye Libya’yla bu tür münasebetlere giriyor. Şimdi burada sormak lazım, Yani Türkiye’nin Libya’yla ilişkisi olmazda, Amerika'nın mı ilişkisi olur, Fransa'nın mı ilişkisi olur, Avrupa'nın mı ilişkisi olur. En çok ilişkisi olması gereken ülke Türkiye, hakeza Suriye'de öyle sınırlarımız yan yana Akrabalığımız var, komşuluğumuz var aileler iç içe girmiş ve oradan Türkiye ye yönelen çok ciddi tehditler var, oradan Türkiye'ye gelmiş 3 milyonun üzerinde mülteci kardeşimiz var. Ondan sonra siz müdahale etmeyin, bütün külfet bizde ama birileri de gelip orada Petrolü nasıl emeriz, silahlarımıza nasıl dayarız, nasıl satarız onun hesabını yapıyor. O yüzden güçlü olmak zorundayız."

Ziyarette, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın’a, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, AK Parti Adıyaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış eşlik etti.

Gap Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz'ın AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'a teslim ettiği mektubun içeriğinde şunlar yer aldı:

GAZETE HARFLERİ 12 PUNTO OLSUN
"Bilindiği üzere 40 yaş üzeri vatandaşların genelinde yakın okuma zorluğu vardır,  gazete yazı puntolarının 10 punto olma zorunluluğu nedeniyle küçük olan gazete harflerinden dolayı vatandaşlarımızın çoğu gazetelerin sadece başlığını okuyor içeriğini okuyamamaktadır. Gazete yazı punto ebatlarının 12 punto olarak değiştirilmesi hususunda Basın ilan Kurumu ve Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığının karar almasını istiyoruz. Bu durum gerçekleşirse gazetelerdeki haberlerin tamamının bütün vatandaşlarımız tarafından okunma imkânı da artacaktır.

Belediyeler hoparlörden değil özle Tv-Radyolardan duyuru yapsın

Belediyelerin kent merkezlerinde il ve ilçelerde olur olmaz saatlerde taziye, vefat v.s. sık sık anons etmesi gürültü kirliliği meydana getirmektedir, çarşı pazarda telefonla görüşenlerin konuşmaları bu gürültüyle kesintiye uğramaktadır. İletişimin arttığı günümüzde hoparlörden anons sisteminin kaldırılarak, belediyelerin benzer duyurularını bölgesinde yayın yapan yerel Radyo ve televizyonlarda alt yazı ve anons edilerek vatandaşa duyurulmasının sağlanması her yönüyle faydalı bir adım olacaktır. Böylelikle yerel Radyo ve televizyonlara da gelir sağlanmış olacaktır.

T.H.Y. GAZETECİLERE İNDİRİM SAĞLASIN

T.H.Y. da eskiden uygulanan ve uygulamadan kaldırılan sarı basın kartı sahiplerine indirim ayrılacağı tekrar gazetecilere sağlamalıdır. T.H.Y. bu gün bütçe ve kapasite olarak eskisinden kıyaslanmayacak kadar güçlü bir kuruluştur. Haber, toplantı peşinde hayatı koşturmakla geçen gazetecilerin ulaşım giderlerine de derman olacak bu adımın atılmasını AK partinin sağlayacağına inancımız tamdır. Talebimize olumlu yanıt geleceğini umarak şimdiden teşekkür ediyor yeni yılın ülkemize devletimize aydınlık huzurlu bereketli bir yıl olmasını diliyorum" dendi


Kaynak:PHA