Başkan Kıymaz, Gazeteci Nakipoğlu'nun Şehit Düştüğü Sokağa Adının Verilmesini İstedi

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman’da 1979 yılında evinin önünde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Gazeteci Sami Nakipoğlu’nun adının Eski saray Mahallesi 715. sokağa verilmesi için Adıyaman Belediye Meclisine başvuruda bulundu.

-ŞEHİT EDİLDİĞİ SOKAKTA ADI YAŞATILACAK

Kıymaz, yaptığı açıklamada, 9 Mart 1979 yılında Gazeteci Sami Nakipoğlu’nun Mimar Sinan Kültür Parkı'nın doğu tarafındaki 715 no’lu sokakta PKK’lı teröristler tarafından şehit edildiğini anımsattı.

Adıyaman'ın yetiştirmiş olduğu en değerli gazeteci yazarlardan olduğunu ifade eden Kıymaz, şunları kaydetti:

"Mütefekkir, şair, yorumcu, çok değerli bir Adıyamanlı, kadirşinaz, yardımsever, milliyetçi, değerli bir insan. Sami Nakipoğlu’nun ölüm yıl dönümü bugün. Rahmetli bu gördüğünüz 715 sokak olarak adlandırılan Mimar Sinan Kültür Parkı'nın doğu tarafındaki 715 no’lu sokağın bu mekiğinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edildi.

Rahmetliye biz bir kültür sitesi, bir kütüphane, okul, cami yaptıramadık ama hiç olmasa bu şehit edildiği 715’ci sokağın isminin 'Gazeteci Sami Nakipoğlu Sokağı' olarak değiştirilmesi hususunda da dilekçe hazırladım bu dilekçeyi de biraz sonra Adıyaman Belediyesi Başkanlığı'na takdim edeceğiz."

-"ÇAĞRIMIZA OLUMLU YANIT BEKLİYORUZ"

Adıyaman için Çok Değerli olan Sami Nakipoğlu halen yerinin doldurulmadığını ifade eden Kıymaz, "İyi bir devlet adamıydı, Adıyaman’da Ticaret İl Sicil Müdürlüğü yapmıştı hem iyi bir bürokrattı, hem iyi bir siyasetçiydi, hem iyi bir yazardı hem de bir şairdi ve çok müthiş bir davudi bir sesi vardı güzel şiirler okurdu. Böyle bir kıymetin aradan bu kadar geçen süreye rağmen yerinin doldurulmadığı hep açık seçik görüyoruz.

Onun yetiştirmiş olduğu gençler olarak ta ona laik olamadık vefatının ölüm yıl dönümünde kendisine rahmet sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Sami Nakipoğlu memleketin, ülkenin, devletin temel taşlarıydı acımızı tekrar bu yıl dönümünde tekrarladık. Adıyaman Belediyesi Başkanlığı'ndan da, meclis üyelerinden de Adıyaman meclisinden de bu çağrımıza bu davetimize olumlu bir yanıt bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:PHA