KIYMAZ ‘VİRÜSÜ ASLA HAFİFE ALMAYIN, UYARILARA UYUN!’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz bir basın açıklaması yaparak sahada görev yapan muhabirler, haberciler ve vatandaşların asla Corana virüsünü hafife almamalarını ve uyarılara mutlaka riayet göstererek uymalarını istedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz

‘VİRÜSÜ ASLA HAFİFE ALMAYIN, UYARILARA UYUN!’

Kıymaz yaptığı açıklamada ‘.. Çok kıymetli meslektaşlarım, özellikle sahada aktif çalışan muhabir arkadaşlarım ve sevgili vatandaşlarımız;

Avrupa’da görev yapan meslektaşlarımızla tek tek görüştüm, salgın hususunda gevşeklik gösterilmesi nedeniyle bu gün İtalya başta olmak üzere birçok ülkede bu meselenin boyutu beklenin çok üzerinde bir felaketle sonuçlanacağı görülmektedir.

Geçen hafta Corona ile ilgili haberler çıktığında bizler mizah yapıyorduk, bu gün görüldü ki bu mesele mizah boyutunu çoktan aşmış durumda ve bire bir temaslarla bu salgın artış göstermektedir.

Çevremizde korunma kurallarına riayet etmeyenleri uyaralım. Zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım.

Virüsün ilk çıktığı günün ardından 15 gün sonra muhtemelen nelerle karşılaşacağız, gelecekte bizi neler bekliyor üç aşağı beş yukarı göreceğiz.

Bu krizle başı derde düşmüş ülkelerden ibret alalım ve sağlık çalışanlarına v.s. yardımcı olalım bunları yaparken de panik yapmayalım, bir vücut olalım, biri birimizi koruma- kollamak adına kurallara uyalım.

Tarihte büyük badireler atlatmış milletimiz bu belayı da sağduyuyla atlatacağına inanıyorum’ dedi.

Haber:R.Kıymaz