GAP gazeteciler birliği genel başkanı Kıymaz: ‘Belediyeler gazete satın almalı ve dağıtmalı’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz virüs krizinde ağır darbe alan yerel basının yaşatılması için ilk etapta Belediyelerin ve özel idarenin her ay gazetelerden belli oranda gazete satın alarak dağıtımını yapmalıdır dedi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Kıymaz:

‘Belediyeler gazete satın almalı ve dağıtmalı’

Kıymaz yaptığı açıklama da şunları söyledi ‘..Corana virüsü nedeniyle sarsılan sektörler içerisinde ağır yara alan basın sektörünün krizden çıkabilmesi için ilk etapta bütün belediyeler bulundukları bölgede yayın yapan yerel gazetelere destek amaçlı, her ay belli miktar gazete satın alıp halka esnafa dağıtımını yaparak destek olmalıdır.

Sokağa çıkılamadığı için yazılı basın vatandaşa ulaşamadı, satılmayan gazeteler sektörü çıkmaza soktu. Halkın gıda giyim gibi ihtiyaçları olduğu gibi haber alma ihtiyaçları da, hakları da var ve yerel basının yaşatılması için acil olarak belediyeler gıda nakit yardımlarının sıra gazetede vatandaşa ulaştırma görevini üslenmelidir.

Belediyeler meclis kararıyla yerel gazetelerden imkânları ölçülerinde hiç olmasa önümüzdeki 3 aylık süre zarfında yayın hayatında olan yerel gazetelerden her ay belli bir miktar gazete satın almalı, yerel basına bir nefes olmalıdırlar.

Herkesin evinde bulundukları sıra emekçi muhabir, haberci arkadaşlar hastane kapılarında, kaza, olay yerlerinde, savaş çatışma ortamlarında, görüntü haber ulaştırmak için gece gündüz ter dökerken yaptıkları hizmette yalnız kalmamalı desteklenmelidir’ dedi.

Haber:R.Kıymaz