0416 2148488 | [email protected]

Kıymaz ‘ BASIN SİTESİNE İHTİYAÇ VAR’

Adıyaman belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı münasebetiyle GAP gazeteciler birliği genel merkezini ziyaret etti. Ziyarette GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman’da basın iş kolunda faaliyet sürdürenlerin yapılacak Basın iş merkeziyle çoğunun kira gezmekten kurtulacaklarını söyledi.

GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Z. Abidin Kıymaz

‘ BASIN SİTESİNE İHTİYAÇ VAR’

Adıyaman belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramı münasebetiyle GAP gazeteciler birliği genel merkezini ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Z.Abidin Kıymaz GAP gazeteciler birliği cemiyetinin faaliyetleri ve sektörün sorunları hakkında kısa bilgiler verdi, Adıyaman’da basın iş kolunda faaliyet sürdürenlerin yapılacak Basın iş merkeziyle çoğunun kira gezmekten kurtulacaklarını söyledi.

Kıymaz şunları söyledi ‘.. Adıyaman’da aktif faaliyette bulunan, Televizyon, radyo, gazete ve digital medya kuruluşlarının çoğu kiracı. Bu sektörde hizmet veren kuruluşların katılımıyla belediye yer tahsisi hususunda yardımcı olursa, bir basın iş merkezi kurularak basın sektöründe hizmet veren kuruluşların oradan oraya kiracı taşınmalarının önüne geçilmesi sağlanacaktır.

Bu iş merkezi belediye ile ortakta yapılabilir, yer tahsisi sağlanırsa katılımcı kuruluşlar banka kredileri kullanarak burayı iyi proje ile yaptırabilirler.

Bu iş merkezinde zemin katta konferans salonu, teras katta kafesi olur. Basın kuruluşlarının irtibat ve iş birliklerini de artırır.  Basın toplantıları için bir toplantı salonu olur ve ortak kullanılır.

Böylece gelecek nesillere bölgemizde görev yapacak kamu stk idarecilerine kolaylık olur.’ dedi.

Ayrıca kentte belediye hizmetleri ile ilgili gözlemlerini başkan Dr. Süleyman Kılıç’a anlatan Kıymaz ‘.. Adıyaman Şanlıurfa yol ayrımından kuzeyde Karadağ eteklerinden, güneyde 400 yataklı hastaneye çıkaracak acil bir çevre yoluna ihtiyaç var’ dedi.

Adıyaman Belediye başkanı Süleyman Kılıç 24 Temmuz gazeteciler bayramını kutladıktan sonra Belediye olarak üzerinde çalıştıkları bazı projelerle ilgili bilgiler verdi ve belediye başkanı olarak basını önemsediğini, Adıyaman’da da basının yayınlarıyla idarecilere ışık tuttuğunu belirtti.