GAP Gazeteciler Bir.Gen.Yrd. Dr. Seyfullah Türksoy Hazırladı ‘SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN OKUDULAR ‘

GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı, İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy’un koordinasyonuyla Sarıkamış Harekâtı’nın 106. yıldönümü anısına, “Şiirlerle Sarıkamış” adlı projede Kars, Iğdır ve Ardahan’ın ünlüleri birer kıta şiir okudular.

GAP Gazeteciler Bir.Gen.Yrd. Dr. Seyfullah Türksoy Hazırladı

‘SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN OKUDULAR ‘

Aralarında gazeteci, işadamı, politikacı, halk ozanı, STK yöneticileri ve kanaat önderlerinin olduğu Kars-Ardahan-Iğdır yöresinin ünlü isimleri, GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy’un koordinasyonuyla bu projede bir araya geldiler.

Dr.Seyfullah Türksoy, daha önce de Hocalı’nın Feryadı adlı projede Türk Dünyasının 20 ayrı bölgesinden önemli aydınları, şairleri, sanatçıları buluşturmuş ve onlara birer kıta Hocalı şiiri okutmuştu.

Şiirlerle Sarıkamış projesinde yer alan isimlerden Vakıf Katılım Bankası Başkanı ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Öztürk Oran, ünlü turizmci Turgut Torunoğulları, gazeteci Seyfullah Türksoy, Kars Ardahan Iğdır Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım ve araştırmacı yazar Tuğşad Ata Türkmen, kendi yazdıkları şiirden birer kıta okurken, diğer isimler de eski ve yeni şairlerin şiirlerinden birer kıta okudular.

Projeyi gerçekleştiren Seyfullah Türksoy,  geçmişte Sarıkamış Harekâtının yıldönümüyle alakalı pek çok etkinlik ve televizyon programı hazırladığını, bu yıl farklı bir kültürel etkinlikle şehitlerimizi anmak istediklerini belirterek, “Bu vatan İçin canlarını veren şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak her birimizin görevidir. Ne yaparsak yapalım, onların hakkını ödeyemeyiz. Şiirlerle Sarıkamış projemizde Kars Ardahan Iğdır şehirlerimizde doğup büyüyen çok değerli isimleri buluşturarak birlik beraberlik mesajı vermeye çalıştık “ dedi.

ŞİİRLERLE SARIKAMIŞ’TA KİMLER YER ALDI?

1- Şamil Ayrım - Milletvekili

2- Yunus Kılıç - Milletvekili

3- Saffet Kaya - Ardahan Eski Milletvekili

4- Dr. Sinan Oğan - Iğdır Eski Milletvekili - TASAM Başkanı

5-Hadi Özışık - İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni

6- Dr. Seyfullah Türksoy - İpekyolu Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, gazeteci.

7-Öztürk Oran - İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı

8-Turgut Torunoğulları - Orka Oteller Grubu  Başkanı