0416 2148488 | [email protected]

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Z.Abidin KIYMAZ ‘ABD’Yİ ŞİDDETLE KINIYORUZ’

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına Türkiye'den peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Genel başkan Zeynel Abidin Kıymaz "ABD Başkanı Biden'in 24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyor ve en şiddetli şekilde protesto ediyoruz" açıklaması yaptı.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Z.Abidin KIYMAZ

‘ABD’Yİ ŞİDDETLE KINIYORUZ’

 

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasına Türkiye'den peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu adına açıklamada bulunan Genel başkan Zeynel Abidin Kıymaz "ABD Başkanı Biden'in "Soykırım suçlusu Ermeni çevreleri ile Türkiye karşıtı PKK ve FETÖ gibi grupların baskısı altında 24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyor ve en şiddetli şekilde protesto ediyoruz" açıklamasını yaptı.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, yazılı bir açıklama yaparak, Yönetim Kurulu üyelerinin ortak imzalarıyla hazırlanan deklarasyonu kamuoyu ile paylaştı.

"Hiçbir tarihsel, bilimsel somut veri ve bilgiye dayanmayan bu koca yalanı ortaya atanlar ve bunu kabullenenler makam ve mevkileri her ne olursa olsun tarihin yüz karalarıdır" denilen deklarasyonda şu görüşlere yer verildi:

"Ermeni lobisinin oy ve maddi desteğine sahip olmak gibi basit siyasi hesaplar uğruna göz göre göre tarihin çarpıtılmasının aleni bir göstergesi olan Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini kabul etmiyoruz ve asla kabul etmeyeceğiz.

Şanlı tarihimiz hakkında kimseden hele de geçmişi kan, gözyaşı ve soykırımlarla dolu olan ABD'den ders alacak değiliz. Tek dayanağı popülizm ve Ermeni seviciliği olan bu açıklamayı tümüyle reddediyoruz, tarihin yüz karası olarak nitelendiriyoruz. ABD Başkanı Biden'in "Soykırım suçlusu Ermeni çevreleri ile Türkiye karşıtı PKK ve FETÖ gibi grupların baskısı altında 24 Nisan tarihinde yaptığı 1915 olaylarına dair açıklamayı kabul etmiyor ve en şiddetli şekilde protesto ediyoruz.

Şanlı bir geçmiş sahip olan Türkiye, gurur duyduğumuz tarihiyle yüzleşmekten hiçbir zaman kaçınmamıştır. Ancak milyonlarca Kızılderiliye soykırım uygulayıp topraklarını işgal eden, ülkesinde köle olarak kullanılan,  siyahilere yönelik sistematik şiddet olaylarını günümüzde de sürdüren, atom bombalarıyla yüzbinlerce sivil Japonu katleden, Afrika'da, Vietnam'da, Irak'ta, Afganistan'da, Suriye'de ve dünya coğrafyasının dört bir yanında başta Müslümanlar olmak üzere haklara soykırım uygulamaya devam eden ABD, soykırımcı devlet görmek istiyorsa önce aynaya bakmalıdır.

Tarihte Hınçak ve Taşnak, yakın geçmişte de ASALA gibi Ermeni terör oluşumlarınca kurgulanan asılsız iddiaları temel alan ve Ermeni isyancılar tarafından katledilen yüzbinlerce Türkün ıstırabını, acılarını göz ardı eden bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında paçavra bir kağıt parçasından başka değeri yoktur.

ABD Başkanı'nın Türk-Amerikan ilişkilerini hançerleyen bu açıklaması halkları kutuplaştırmak ve bölgemizde barış ve istikrarın sağlanmasını zorlaştırmaktan, ellerinden hala yakın bir geçmişteki Azerbaycan halkına yönelik soykırımın kanı bulunan Ermenilere vahşetlerini arttırma motivasyonu vermekten başka bir sonuç vermeyecektir. "  dedi.

GAP gazeteciler birliği 1915 olaylarıyla ilgili Avrupa’da meslek kuruluşlarını aydınlatıcı 3 dilde bir broşür çalışması hazırlanarak gönderilmesi kararıda aldı.