0416 2148488 | [email protected]

Vali Akbıyık ‘ HAKKARİ CUMHURİYET DÖNEMİNİN EN GÜVENLİ DÖNEMİNİ YAŞIYOR’

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık Hakkâri üniversitesi Rektörlük konferans salonunda HAKKARİDE HAYAT VAR sempozyumu açılışında yaptığı konuşmada Hakkâri’nin Cumhuriyet tarihinde en güvenli huzurlu dönemini yaşadığını söyledi.

Vali Akbıyık ‘ HAKKÂRİ CUMHURİYET DÖNEMİNİN EN GÜVENLİ DÖNEMİNİ YAŞIYOR’

Hakkari Üniversitesi ve GAP gazeteciler birliği işbirliğiyle ile Silifke'den Hakkari'ye Dostluk Köprüsü Projesi kapsamında Rengi Hakkari Sanat Topluluğunca düzenlenen müzik dinletisi programı ve sempozyum büyük ilgi gördü.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık Hakkâri üniversitesi Rektörlük konferans salonunda HAKKARİDE HAYAT VAR sempozyumu açılışında yaptığı konuşmada Hakkâri’nin Cumhuriyet tarihinde en güvenli huzurlu dönemini yaşadığını söyledi.

Vali Akbıyık ‘…Hakkâri İran'la 113, Irak'la da 230 kilometre sınırı var. Kentimiz uzun yıllar terörden çok acı çekti. Irak ve İran’la olan bu sınır bölgemizde otorite boşluğu ve bazı nedenlerden bu bölgemiz teröristlerin saldırı merkezi oldu. 3-4 yıldır yaptığımız mücadeleyle bölgeyi teröristlerden temizledik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim bölgemiz tarihinin en huzurlu ve güvenli dönemini yaşamaktadır. Gece gündüz her saat vatandaşlarımız çarşı pazarda köylerde dağda ovada huzur ve güven içerisinde. Devlet olarak bölgenin sosyal ve ekonomik manada gelişmesi kalkınması içinde önemli projeler gerçekleştiriyoruz, emek yoğun çalışacak bir tekstil organize sanayi bölgesi için çalışmalarımız iyi bir aşamada. Artık Hakkâri’de Doğalgaz var. Organize Sanayi Bölgemiz kuruldu, bu yıl programda. Hakkâri’de her alanda hizmet, yatırım seferberliği yaşanıyor. Tarihin en yüksek hizmetlerini alıyor Kayak sporlarının yarışmaların daha iyi bir noktaya gelmesi için tesisleri modernleştirdik pisti uzattık. Yeraltı yer üstü kaynaklarıyla Hakkâri geleceği olan bir il. Pandemi süreci sona erdiğinde sınır ticareti de artacak ve bölgede ekonomik canlanmada gözle görülür bir seviyeye ulaşacaktır’ dedi.

KIYMAZ ‘.. GÜVENLİK HUZUR EKMEK SU KADAR ÖNEMLİ’

Sempozyumda konuşan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Güvenlik ve huzurun ekmek su kadar önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi ‘.. Hakkâri bizim kanayan yaramızdı, çocuklarımız buraya geliyorlar ve sınır bölgelerinde teröre kurban gidiyorlardı. Bu gün kalabalık bir heyetle Hakkâri’deyiz, ilçeleri başta Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova’yı çarşı Pazar gezdik. Burada vatandaşlarımızla esnaflarımızla konuştuk sohbet ettik. Vatandaşlar bu huzur ortamına hasret kalmışlar. Bizler bu gün güvenli ortamı görünce Hakkârililerden daha fazla sevindik.  Bu huzur ortamının sağlanmasında siyasi kararlılık gösteren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, içişleri bakanımız Süleyman Soylu, bölgede görev yapan asker- polis ve korucularımıza teşekkür ediyorum.

HAKKÂRİ ACI ÇEKERKEN BİZLER MUTLU OLAMAZDIK

Hakkâri ilimizde yer altı madenleri ile maden ocaklarında incelemede bulunduk. Türkiye’ye önemli katma değer katacak maden rezervlerini yerinde gördük. Emperyalistler bölgedeki bu zenginlikleri bizden iyi biliyorlar. Bildikleri içinde teröristleri maşa olarak kullanıp bölgeye çöreklenmeye çalışıyorlar. 40 yıldır acı yaşayan Hakkâri acı çekerken bizler mutlu olamazdık, bu gün gözlerimizle gördüğümüz tanık olduğumuz huzur ortamının devamında her Hakkârili sorumluluk almalı ve teröristleri asla bu topraklarda barındırmamalılar.

Bizler Silifke’den Hakkâri’ye bir dostluk köprüsü kurduk bunun devamı gelecek. Bizlerde fahri Hakkârili olarak Hakkâri’nin tanıtımı için çaba göstereceğiz.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık burada olağanüstü çalışmış, bir yandan stk lar la vatandaşlarla diyaloğu artırırken, diğer yandan güvenliği ekonomik alanda taçlandırmaya çalışıyor, misafir perverliği ve basın camiasına ilgisi nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum.’ dedi.

Sempozyumda Hakkâri Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer PAKİŞ, GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat, Genel başkan yardımcıları Mustafa Saim Ayhan, Rıfat Karaduman, Bülent Toplu, Sadık Civelek, Bayram Güder ve Folklor araştırmacısı Kadir Kaynar birer sunum yaptılar.

Hakkari sanatçılarının oluşturduğu 75 kişilik Reng-ı  Hakkâri topluluğu GAP gazeteciler birliği onuruna düzenledikleri programa karıtılanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Türkiye’nin değişik bölgelerinin folklor gösterısının yanı sıra, çeşitli bölgelerin türkuleride seslendirildi.