0416 2148488 | [email protected]

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNE 2 ÖDÜL

İpekyolu Kamu Diplomasisi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’ndan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Gazeteci Hamit ÖZPOLAT'a KARABAĞ ZAFERİNE verdiği destekten dolayı plaket verildi.

 GAP GAZETECİLER BİRLİĞİNE 2 ÖDÜL

İpekyolu Kamu Diplomasisi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’ndan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Gazeteci Hamit ÖZPOLAT'a KARABAĞ ZAFERİNE verdiği destekten dolayı plaket verildi.

İpekyolu Kamu Diplomasisi ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Başkanı gazeteci Seyfullah Türksoy'un başkanlığında Azerbaycan'ın yıllardır işgal altındaki Karabağ topraklarını Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük desteğiyle özgürlüğüne kavuşması münasebetiyle düzenlediği zafer gecesinde en büyük alkışı Karabağ savaşında gazi olan 5 asker aldı.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan vekili Hamit Özpolat'a yıllardır işgal altındaki Karabağ topraklarının haklı davasına destek vermesinden dolayı ödüle layık görüldüler.

ATEV Başkanı Tenzile Rüstemhanlı'nın Plaketlerini taktım ettiği gecede duygulu anlar yaşandı.

Hamit Özpolat  plaket aldıktan sonra yaptığı konuşmada ‘.. görüyorsunuz bu gün bu salonda yürekleri Karabağ için atan kardeşlerimiz var. Üstelik tüm Türk yurtlarından.

Salona gelen gazilerimizin başı dik ve onurlu duruşları bizim ne kadar güçlü ve haklı olduğumuzun gurur timsali olduğunu gösterdiler.

Gazilerimizin ve şehitlerimizin huzurunda saygıyla ve şükranla eğiliyorum.

 Azerbaycan'nın işgal altındaki Karabağ topraklarının 1993 yılında Ermenistan silahlı birlikleri, Dağlık Karabağ çevresindeki  Zengilan, Kubadlı, Ağdam,Kelbecer, Fuzuli ve Cebrail illerini işgal ettiler.

O gün  bu gündür bizlerde dilimizin döndüğü ölçüde bu işgalin, zulmün ve katliamın insanlık suçu olduğunu en kısa zamanda işgalcilerin Karabağ topraklarından çıkmasını haykırdık. Çok şükür bu gün dünden daha güçlü olan  Azerbaycan silahlı kuvvetleri ve kardeş Türk ordusunun da güçlü desteğiyle azatlığını ilan etti ve işgalci Ermeni ordusunu bozguna uğratarak, Karabağ topraklarından söküp attılar. Yaşasın özgür Karabağ. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği, diyerek sözlerine son verdi.

KIYMAZ’ KARABAĞ İÇİMİZDE BİR YARAYDI’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’da ödüle layık olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra şunları söyledi ‘… karabağ’da Hocalıda vs Azerbaycan Türkleri hür dünyanın gözü önünde katlıama maruz kaldılar. Karabağ yüreğimizde kanayan bir yaraydı Şuşa’ya giren kahraman Azerbaycan askerleri Türk’ün esir yaşamayacağını dünyaya ilan ettiler’ dedi.

 

Geceye Türkiye’den önemli İsimlerin de katıldığı kutlama  İstanbul Retaj Royal Hotel’de gerçekleşti. Törende pek çok sanatçı sahne aldı. Gülistan Aliyeva, Elçin Caferli, Saide Guliyeva, Zülfü Esedzade, Bayram Kubatlı, Nasır Kerimi, Ahmed Ahmedov ve Yılmaz Yıldırım söyledikleri Karabağ şarkıları ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.

Gece Gazilerin salona gelmesiyle, önce duygulu anlara  sonrasında Türk ve Azerbaycan bayraklarının coşkulu bir şekilde söylenen kahramanlık şarkıları eşliğinde sallanmasıyla son buldu