0416 2148488 | [email protected]

Cumhurbaşkanı Eroğlu GAP'a Davet Edildi

Cumhurbaşkanı Dr.Eroğlu GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz tarafından Xl.GAP Oscarına onur konuğu olarak davet edildi.

Cumhurbaşkanı Dr.Eroğlu GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz tarafından Xl.GAP Oscarına onur konuğu olarak davet edildi.

Cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlanan heyet adına konuşan GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin kıymaz Kıbrıs davasında ve müzakere sürecinde Dr.Derviş Eroğlu”na inancımız güvenimiz ve desteğimiz tamdır diyerek şunları söyledi “.. Dr.Derviş Eroğlu Kıbrıs davasında sembol isimlerden birisidir, müzakerelerde Türk toplumunun çıkarlarını haklarını en iyi şekilde savunmaktadır, bizlerde Anadolu basını olarak kendilerine güveniyor ve destekliyoruz.

Bu yıl 11.GAP Oscarını düzenleyeceğiz, sayın Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu'nu onur konuğu olarak Adıyaman'a Cemiyetimiz adına davet ediyorum.

Cemiyetimiz genel yönetim kurulunda Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, İstanbul ve Ankara basınından önemli isimler yer almaktadır, yanı sıra Ünlü şair Cemal safi ve Dünyaca ünlü ressam Remzi taşkıran gibi değerli sanatçılarda fahri üye olarak bizlerle beraberdir.

Ressam Remzi Taşkıran rahatsızlığı nedeniyle gezimize katılamadı Cemal Safi bey katıldı' dedi.

GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Ressam Remzi Taşkıran”ın sağlık sebepleri ile katılamadığı Kıbrıs gezisine yağlı boya çalışması olan orman ve insan temasının işlendiği bir tablosu hediye etti. 

Şair Cemal Safi'de merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için yazdığı bir şiiri seslendirirken ziyarete katılanlar hüzünlendi.

GAP Gazeteciler birliği kadrosunun sanatçılarla bütünleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu toplumun sosyal hayatın gelişmesine düşünce adamları ve sanat adamlarının ışık tuttuklarına dikkat Çekerek şunları söyledi '.. Gap Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel bey ve arkadaşlarının Kıbrıs davasına sıcak yaklaşımları ve müzakere sürecinde bizlere destekleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti, Türk şiirinin ve şarkılarının önemli bir kısmına hayat veren şair Cemal Safi”yi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ağırlamaktan mutlu oldum, birleşmiş milletler salonunda resimleri bulunan Ressam Remzi Taşkıran”ın bir eserinin bizlere hediye edilmesi mutluluk verici, toplumun gelişmesi büyümesi ilerlemesinde gazetecilerin, şairlerin yazarların, sanat adamlarının mutlak surette önemli katkıları vardır, bu manada Anadolu insanının basının sanat adamlarının bizlere ilgisi Kıbrıs davasına ilgisini önemsiyoruz, Kıbrıs davasına olan destekleriniz içinde teşekkür ediyorum” dedi.