0416 2148488 | [email protected]

Ganire Pashayeva Adıyaman'a Davet Edildi

Kardeş Azerbaycan parlamentosunun en popüler milletvekili Ganire Pasheyeva GAP Gazeteciler Birliği tarafından Adıyaman'a davet edildi.

Kardeş Azerbaycan parlamentosunun en popüler milletvekili Ganire Pasheyeva GAP Gazeteciler Birliği tarafından Adıyaman'a davet edildi.

Hafta sonu Bartın'da düzenlenen İsmail bey Gaspıralı sempozyumunda GAP Gazeteciler Birliği Genel yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Azerbaycan Bakü milletvekili Ganire Pasheyeva Azerbaycan ve Türk dünyasındaki gelişmeler hakkında bilgiler verdi, orta doğuda yaşanan olaylar ve Türk dünyasının geleceği ile ilgili kaygılarını ve ümitlerini GAP Gazeteciler birliği genel yönetim kurulu üyeleriyle paylaştı. Pasheyeva konuşmasında şunları söyledi '..Azerbaycan olarak Türkiye ile münasebetlere ayrı bir önem veriyoruz, Azerbaycan topraklarının ¼ ü Ermenistan'ın işgali altındadır. Bir milyon Azerbaycan Türk'ü Azerbaycan'da göçmen olarak bulunmaktadırlar.

Bu işgale ve ermeni zulmüne karşı dünya kamuoyunun dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz, bununla ilgili Avrupa birliği parlamentosunda girişimlerim oldu, bu konuyla ilgili kitaplar yazdım, bizler er veya geç işgalcileri topraklarımızdan çıkaracağız. Türkiye ile işbirliklerimizi artırarak iki kardeş ülke olarak her zaman söylediğimiz gibi İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ.

GAP Gazeteciler Birliği genel merkezinin aktivitelerini basından ve sanal alemden takip ediyorum, sizlerle bir araya gelmeyi arzu ediyordum bu sempozyum vesilesiyle bir araya geldik çok memnun oldum' dedi.

BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ

Görüşmede GAP Gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin kıymaz Nisan ayında yapılacak olan 12.Gap oscarına Ganire Pasheyeva'yı davet ederek şunları söyledi '..bir meslektaşımız olan Ganire hanımın Parlamento ve dışında Azerbaycan'ın kalkınması için gösterdiği çabaları yakından biliyoruz izliyoruz, başarılı bir milletvekili Türk kızlarına örnek girişim ve çabaları var. GAP Gazeteciler Birliği olarak kardeş Azerbaycan'ın gelişmesi tanınması ve başarısı için bizlerde destekçisiyiz. Topraklarının Ermeni işgali altında olmasından hepimiz rahatsızız. Karabağın ve işgal altındaki toprakların Ermeniler tarafından boşaltılıp göçe zorlanmış ailelerin topraklarına köylerine dönmelerini bizlerde istiyor ve bu uğurda yapılacak çalışmaları destekliyoruz.

 Ganire hanımı GAP bölgesine davet ediyoruz bölgemizdeki Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Adıyaman, Kilis, Maraş ve Malatya gibi illerde bulunan tarihi turistik yerleri görmelerini arzu ediyoruz, 12.GAP Oscar'ını nisan ayı içerisinde yapacağız ve kendilerini bu ödül töreninde görmeyi arzu ediyoruz' dedi.