AVRASYA ANTOLOJISINDE BEŞ ADIYAMANLI ŞAIR YER ALDI

Uluslararası Avrasya Şairleri Antolojisi galası Antalya'da yapıldı.

Yapılan etkinliliğe şarkı söz yazarı, bestekâr, şair Ali Tekirtüre, Vural Şahin, Volkan Şahin, GAP Gazeteciler Birliliği Genel Başkanı Z. Abidin Kıymaz, Genel Sekreter Fahrettin Çelik, Kırklareli İl Mahalli İdareler Müdürü Alaeddin İkican, Türkmen Edebiyatçılar Birliği Başkanı Esat Erbil, TRT Ses Sanatçısı Nursaç Doğanışık ve çok sayıda sanatçı, sivil toplum kuruluş temsilciler, yazar ve şairler katıldı. Avrasya Şairleri Antolojisi’ne Adıyaman’dan beş şair Katıldı. 18 ülkeden 564 şairin katıldığı, bin 700 sayfalık ve iki cilt olarak yayınlanan, Guinness Rekorlar Kitabı’na da aday olan Uluslararası Avrasya Şairler Antolojisi’nin galasında konuşan GAP Gazeteciler Birliliği Genel Başkanı Z. Abidin Kıymaz; ''500 şairin duygu düşünce adamının yanında olmak onlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum, kultur hayatımıza renk katan bu çalışma içerisinde bulunmak gurur verici, nisan ayında cemiyetimizin organizesinde yapılacak olan 12.GAP Oscar’ı ödül törenine bütün sanatçı şair arkadaşları davet adıyorum bölgemizdeki Nemrut Şanlıurfa Balıklıgöl Gaziantep Zeugma Mardin evlerini Kilis’teki tarihi yerleri görmeye davet ediyorum' dedi.

Kıymaz, "Dünyanın en büyük antolojisi olduğu belirtilen ve Guinness Rekorlar Kitabı’na müracaat edilen bu eserde beş Adıyamanlı şairin yer alması bizlere mutluluk veriyor. Büyük medeniyetlere beşiklik eden Adıyaman’da edebiyatın öne çıkması, kültür ve sanatla anılması gayet doğaldır. Böyle bir çalışmada olmaktan dolayı mutluyuz. Büyük üstatlarla birlik aynı kitapta yer almaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.