0416 2148488 | [email protected]

REKTÖR PROF.DR. TALHA GÖNÜLLÜ GEREKENİ YAPMALI

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.M.Talha Gönüllü geçtiğimiz haftalarda iki kahvaltı programı düzenleyerek ilimizde yayında bulunan gazetelerin sahip ve köşe yazarlarına rektörlük süre içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ZEYNEL ABİDİN KIYMAZ;

   

 Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.M.Talha Gönüllü geçtiğimiz haftalarda iki kahvaltı programı düzenleyerek ilimizde yayında bulunan gazetelerin sahip ve köşe yazarlarına rektörlük süre içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

   İlk gün ve ikinci günde kahvaltıya katılan misafirler araçlarla ve yaya olarak Üniversite kampüs alanı gezdirilerek yapımı biten hizmetler ve devam etmekte olan yatırımlar hakkında bilgiler aldılar. Bu gezi ve kahvaltıda slayt eşliğinde yapılan brifingle yapılan hizmetleri yerinde görerek üniversitemiz ve ilimiz adına sevindik, bir gazeteci olarak bu kadar iş ve yatırımın olmasına birçoğumuz hayret ettik, çünkü bu hizmetlerin birçoğundan haberdar değildik. Kahvaltı sonunda cemiyet başkanı olarak izlenim ve yapılanlar hakkında düşüncelerimi ifade ettikten sonra, Üniversitenin beklediğimden fazla bir hizmet ürettiğini ama Üniversitenin basın tanıtım biriminin bunları dışarıya yansıtama da yetersiz kaldığı eleştirisinde bulundum.

   İlk kahvaltıda yaptığım bu eleştiriyi üzerine almış olmalı ki Üniversite çalışanı Sinan Temel beni telefonla arayarak bu eleştiriyi kendine yapılmış saydığını ifade etti. Bende şahsına değil birim olarak genel bir değerlendirmede bulunduğumu söyledim. İkinci kahvaltıda söz alarak ilk kahvaltıda yaptığım eleştirinin her hangi bir şahsı hedef almadığını genel bir değerlendirme olduğunu ve bu eleştiriden herkesin kendine bir pay çıkararak faydalanması gerektiğini söyledim.

   Üniversitenin çalışmalarını layıki veçhile duyuramayan, Rektör-Basın, Üniversite-Basın ilişkilerini bir noktaya taşıyamayan memur Sinan Temel’in yapılan bu yapıcı eleştiriden pay çıkarmak yerine basın aracılığı ile şahsımı karalamaya küçük düşürmeye yönelik gayretler içerisine girmeye çalışması, köşe yazısı ile üniversiteyi polemikler içerisine çekmeye çalışmasını anlamış değiliz. ‘Terbiyem elvermediği için kahvaltıda eleştirilere cevap vermedim’ diyen Sinan Temelin basın aracığıyla yapmaya çalıştığına ne ad vermek lazım?

    Üniversiteler fikir düşüncelerin en özgürce konuşulduğu alanlar olması gerekirken en tabi ve doğal eleştiriye bu kadar nefsani refleks gösteren birinin üniversitenin basın-halkla ilişkiler birimi içerisinde yer almasını Üniversitemizin geleceği açısından uygun ve şık bulmuyoruz. Umuyoruz-ki Rektör.Prof.M.Talha Gönüllü en tabi ve nazik eleştirilere tahammül edemeyen ve verdiği sesten de anlaşılacağı üzere Üniversite-basın ilişkilerinin daha da bozulması için özel çaba gösteren bu memur hakkında gerekli işlemleri yapacaktır. "dedi