ADIYAMANA HAYDAR ALİYEV OKULU

Geçtiğimiz ay Adıyaman’da düzenlenen 12.GAP Oscarları ödül törenine katılan Azerbaycan bağımsız milletvekili BM Azerbaycan temsilcisi Ganire Pasheyeva Adıyaman’da bir okula Haydar Aliyev isminin verilmesini istemişti. Ödül töreninde Adıyaman valisi Mahmut Demirtaş’tan haydar Aliyev okulu yapımı için işbirliği teklif eden Pasheyeva’ya yanıt gecikmedi.

Adıyaman valisi Mahmut Demirtaş’ın konu ile ilgili Ganire Pasheyeva’ya iletilmek üzere yazdığı mektubu Malatya kitap fuarında GAP Gazeteciler Birliği Genel başkanı Zeynel Abidin KIYMAZ elden teslim etti.

Adıyaman’dan güzel izlenimlerle ayrıldığını ve güzel dostluklar oluştuğuna dikkat çeken Pasheyeva’.. Adıyaman Valisi Sayın Mahmut Demirtaş’tan Adıyaman’da bir okula Haydar Aliyev isminin verilmesi hususunda talebimi iletmiştim, işbirliği ile okulda yapabiliriz,  yapımı devam eden bir okulu tamamlaya da biliriz, bunlarla ilgili talebimizi vali bey değerlendirmiş, şahsıma yazılan mektubu okuyup bu hususta yapılabilecekleri yapacağız, Azerbaycan Türkleri olarak Adıyaman’la ilişkilerimizi daha da geliştirecek böyle bir projenin hayata geçmesi için gerekenler yapılacaktır, bütün Adıyamanlı kardeşlerimize selam ve sevgilerimi sunuyorum’ dedi.

Mektubu Malatya kitap fuarında teslim eden GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin KIYMAZ’da mektubu basın mensuplarının huzurunda teslim ederken şunları söyledi ‘.. Ganire Pasheyeva Türk dünyasının meselelerine duyarlı, uluslararası ilişkilerde Türkiye’ye her yerde sahip çıkan değerli bir siyasetçi fuara geleceğimi duyunca Adıyaman valimiz eğitim meselelerine duyarlı biri okul için yazdığı mektubu bana verdi, bende Ganire hanıma Malatya’da teslim ettim, inşallah okul kısa sürede yapılır ve açılışına hep beraber katılırız’ dedi.