0416 2148488 | [email protected]

GAP Gazeteciler birliği genel başkan.yrd. Yaşar İçen ‘Kentlerin yükünü gazeteciler taşıyor’

GAP Gazeteciler birliği genel başkan.yrd. Yaşar İçen ‘Kentlerin yükünü gazeteciler taşıyor’

GAP Gazeteciler birliği genel başkan.yrd. Yaşar İçen

‘Kentlerin yükünü gazeteciler taşıyor’

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Yaşar İçen; “KENTLERİN YÜKÜNÜ GAZETECİLER TAŞIYOR... başlığıyla bir basın açıklaması yayınlayarak 10 ocak gazeteciler günü ve gazetecilerin toplum açısından önemine dikkat çekti

10 GAZETECİLER GÜNÜNDE ‘BASIN VE YEREL YÖNETİMLER’ PANELİ...

Genel merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle ‘Basın ve Yerel Yönetimler’ paneli düzenliyor.

‘Basın ve Yerel Yönetimler’ panelinde konuşmacılar; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifçi, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı aynı zamanda 31 Mart 2019 Yerel Seçimi’nde  AK parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan ve Gazeteci-Yazar Banu Avar.

       GAP Gazeteciler Birliği Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar İçen panel ve 10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada ‘ kentlerin yükünü gazeteciler taşıyor’ vurgusuna şunları ekledi;

“10 ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Bu günde 212 sayılı yasaya tepki veren gazete sahipleri gazeteleri çıkarmayınca, çalışanlar kolları sıvadı ve halkın sesi susmadı. 

       Gazeteciler ve basın dünyasının emekçileri çoğu yerde asgari ücretle ekmeklerini çıkarıyor. Afrın’de, ırak’ta Gazze’de vs çatışma bölgelerinden haber görüntüler bizlere ulaştırırken çoğu şehit veya gazi oluyor.

 Bu anlamlı günde de kentlerin sorunlarını problemlerini hemen hemen her gün haber yapıp gündeme taşıyan gazetecilerle, kentleri yöneten yerel yönetimin siyaseten sorumlu başkanlarını bir araya getirerek neler yaptıklarımızı konuşalım istedik. Bu açıdan bölgemizin tecrübeli belediye başkanlarından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifçi, Malatya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda halen Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Selahattin Gürkan bey ve TRT’de yıllarca bize SINIRLAR ARASINDA   programını hazırlayıp sunan araştırmacı gazeteci olarak büyüğümüz usta gazeteci Banu Avar hanımı davet ettik.

 Bir çok televizyon kanalından da yayınlanacak panelimize meslektaşlarımızın bölgeden ilgisinin yüksek olacağını düşünüyorum. 10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle de meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyor sağlık, huzur mutluluk dolu günler diliyorum’ dedi.

Gazeteciler günü etkinliğinde düzenlenecek paneli izlemek için bölgeden çok sayıda gazetecinin de gelmesi bekleniyor.