GAP G.B. Başkan vekili Hamit ÖZPOLAT ‘Gazetecilere hak ettiği değer verilmiyor’

Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliğinin Genel Başkan vekili Hamit ÖZPOLAT bir mesaj yayımlayarak 10 ocak çalışan gazeteciler gününün anlam önemine işaret etti, mesajında, ‘…212 Sayılı Yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edildiği günden bu güne kadar ‘’ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ ’olarak kutlanmaktadır evrensel değerler çerçevesinde ülkesi ve milleti için tarafsız, ilkeli, gazeteciliğin etik değerlerini önemseyen anlayışıyla, can siperane çalışan basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde kutlama yapıyoruz, maalesef gazetecilere hakkettikleri değer verilmiyor, bu kutlamalarda da esas sorunlarımızı yüzeysel geçiyoruz.

GAP G.B. Başkan vekili Hamit ÖZPOLAT

‘Gazetecilere hak ettiği değer verilmiyor’

GAZETECİLERE HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMİYOR

zor bir süreçten geçen ülkemiz, içinde bulunduğu olağan dışı gelişmelerde, halkın tarafsız ve doğru haber almasını sağlamak gibi ulvi bir görevi icra etmektedir. Meslektaşlarımın büyük zorlukları göğüsleyerek, mesleklerini icra ederken, ekonomik şartlarının yetersiz oluşu, yerel yayımcılığın içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen basın emekçilerinin bugün hak ettikleri değer, saygı, hak ve hukuka sahip olduklarını söyleyebilmek maalesef mümkün değil. Buna rağmen bu kutsal görevi yerine getirirken Demokrasimizin güçlenmesi, toplumumuzun bilgilenmesi adına, içinde bulunduğu şartlara bakmaksızın, gecesini gündüzüne katıp, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman bağlı kalarak görevlerini yerine getirmekteler’ dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel başkan vekili Hamit ÖZPOLAT açıklamasında, ‘meslektaşlarımızın, her ne şartlarda olurlarsa olsunlar, her daim haklarının savunucusu olduk! Olmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle ebediyete intikal eden ve görevi başında şehit olan meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm basın emekçilerine de sağlık ve mutluluklar dileyerek 10 OCAK Çalışan gazeteciler Gününü tebrik ediyorum’  dedi.