0416 2148488 | [email protected]

Başkan Kıymaz: "Adıyaman Belediyesi Basın Sitesi Yapmalı"

Adıyaman Belediye Başkanı Dr.Süleyman Kılıç, GAP Gazeteciler Birliği'ni ziyaret ederek basın bayramını kutladı. Ziyarette, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman’da hizmet veren basın merkezlerinin ofislerinin olacağı bir siteye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Kıymaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek basın sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları özetledikten sonra şunları söyledi:

"24 Temmuz gibi anlamlı bir günde teşrifiniz ve sektörümüze ilginiz nedeniyle teşekkür ediyorum. Adıyaman merkezde 6 yerel Radyo, 1 TV, 3 günlük olmak üzere 10 civarında yayın hayatını sürdüren haftalık gazetelerimiz var. Basın kuruluşlarımızın kiralayıp kullanabileceği, alt giriş katları kalabalık mahalle muhtarlarına tahsil edilecek bürolardan oluşan, içerisinde kafeteryası, küçük bir kütüphanesi olan bir basın sitesi sektörümüz için kalıcı bir hizmet olur, basın kuruluşları kiralık yerlerde dağınık vaziyette hizmet veriyorlar, yapacağınız bu hizmetle basın sektörüne bölgede örnek gösterilecek bir hizmete imza atmış olursunuz."

-"ÖZGÜR BASINA HER ZAMAN İHTİYAÇ VAR"

GAP Gazeteciler Birliği'nin faaliyetleri hakkında bilgiler alan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılıç, öneriyi değerlendireceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün, 2. Meşrutiyetin ilanından sonra 1908 yılında basına uygulanan sansürün kaldırılmasıyla kabul edilen Basın Bayramının 111. yıldönümü bu vesileyle ilimizde faaliyet gösteren, ulusal ve yerel basın organlarının temsilcilerinin üye olduğu cemiyetlerimizi ziyaret ederek, basın mensubu kardeşlerimizle,  arkadaşlarımızla ve ağabeylerimizle  bir araya gelmek istedik. Ülkemizin sosyal, ekonomik, kültürel ve demokratik anlamda daha da gelişmesi için özgür basına ihtiyacı vardır. Objektif habercilik noktasında basının özgür olması gerekiyor. Basın özgür olduğu müddetçe ülkemizin kalkınması daha da hızlanacaktır. Bizlerde yerel yönetim olarak, elimizden geldiğince, gücümüz nispetinde yerel basınımızın her zaman yanında olacağız. Bu vesileyle tüm gazeteci arkadaşlarımızın Basın Bayramını tebrik ediyorum."