‘KONUŞULANLAR HAVADA KALMASIN’

Adıyaman’da tarım sektörünün sorunları, çözüm önerileri ile ilin sahip olduğu tarım potansiyelinin görüşüldüğü Adıyaman Tarım Platformu Toplantısında söz alan GAP Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi odası başkanı Mustafa Uslu ‘..platformun kurulması güzel oldu fakat burada konuşulanlar konuşmakla kalmasın, bir sonraki toplantıda somut neler yaptık, kararları hayata geçirebildik mi bu önemli, somut adımlar atalım konuşulanlar da havada kalmasın’ dediler.

‘KONUŞULANLAR HAVADA KALMASIN’

Türkiye Petrolleri Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İlçe kaymakamları, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman Ticaret ve sanayi odası başkanı Mustafa Uslu, tarım ve hayvancılıkla ilgili kurum amirleri, il ve ilçe Ziraat Odası Başkanları, STK Başkanları, Sektör Temsilcileri ve Birlik Başkanları katıldı.

Gerçekleşen Toplantıda Adıyaman’ın tarım ve hayvancılığıyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı, Adıyaman Valisi Aykut pekmez ve Vali yardımcıları konuşulanlardan notlar alarak dikkatle toplantıyı sonuna kadar izlediler.

PEKMEZ: DİĞER ALANLARDA DA OLUŞTURULAN PLATFORMLARI DİNLEYECEĞİM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Aykut Pekmez, “Tarım Platformunun amacı Adıyaman tarımının gelişimine yönelik tarım sektörü temsilcilerinin fikir ve düşüncelerini almaktır. Bugün Tarım Platformu toplantısının birincisini düzenliyoruz. Daha sonra da sırasıyla diğer platform toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Adıyaman Tarım Platformunu kurmamızın amacı sorunları ve çözüm önerilerini siz değerli sektör temsilcileri ile karşılıklı istişare etmektir. Bugün dile getirilen sorun ve talepleri öncelik sırasına göre değerlendirerek bunları çözüme kavuşturacağız. Bir sonraki aşamamızda bütün platformların ortak bir sempozyumunu üniversitemizle birlikte Kalkınma Ajansımız organize edecek. Bu sempozyum içerisinde de vatandaşlarımızın da görüşlerini alabilecek bir internet anket formu koyarak bu konuda vatandaşlarımızın da görüş ve önerilerini alacağız.

SORUNLARI ÖNCELİK SIRASINA KOYACAĞIZ

Bunların hepsinin sonucunda tarım sektörü temsilcileri ve vatandaşlarımızdan gelecek görüş ve öneriler sonucunda tarım sektörünün sorunlarını ve ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre belirleyerek bu sorunların çözüm önerileri noktasında kime ne görev düşüyorsa birlik ve beraberlik içerisinde bunları çözmeye çalışacağız ”dedi.

Vali Aykut Pekmez’in açılış konuşmasının ardından Adıyaman Tarım Platformunun amaç ve hedefleri ile ilgili bir sunum yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Adıyaman tarımının dünü ve bugünü, yetiştirilen temel ürün çeşitleri, topak yapısı, hayvancılık konuları, sulanabilir arazi yapısı ve bakanlığını tarımsal destekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

KIYMAZ: PLATFORMDA İLGİLİ KONULAR İÇİN ALT KOMITELER OLUŞTURULMALI

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz platformda yaptığı konuşma da Kahta Ziraat Odası başkanı Rüştü Turanlı ve badem birliği yöneticilerini kutlayarak badem sektöründe Adıyaman’ı ileri taşıdıkları için teşekkür ederek başladığı konuşmada şunları söyledi ‘..platform kurulması başlı başına güzel bir şey, bir yandan üreteceğiz diğer yandan, ürettiğimizle markalaşıp bunu piyasaya en iyi şekilde satmamız gerekiyor.

TÜTÜN ADIYAMAN EKONOMİSİNİN CAN DAMARIDIR

Tütün tarımı Adıyaman’ın en önemli tarımdaki kalemidir. Bu işten kazanılan para Adıyaman’da esnafa ulaşamazsa çarşıdaki iş yerlerinin yarısı kapanır, tütün Adıyaman tarımının can damarıdır. Bu kadar öneme sahip ürünün satıldığı yer gayrı sıhhi, dar ve kullanışsız bir yer,  yarın tuz hanı restorasyonı tamamlandığında oraya bir kefile ziyarete gelse tütün kokusu ve yer darlığından orası gezilemeyecek,

TÜTÜN PAZARINA İHTİYAÇ VAR

Tütüncüler için modern bir yere ihtiyaç var, böyle bir yer yapılana kadar, eski şire pazarı tütüncülere düzenlenip tahsis edilse kısa süreliğine bu sorun çözülür, şehir trafiği de rahatlar, burada birçok konu konuşuluyor, burada kararlar alınsın, konuşulanlar havada kalmasın, bir sonraki toplantıda neler yapılabilmiş bunları konuşalım’ dedi.

Yapılan konuşmaların ve sunumların ardından, toplantının amacı ve hedefleri ile ilgili olarak paydaşlar tek tek söz alarak gündem maddeleri üzerinde aktarmak istedikleri konularda görüş belirttiler. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişleri ve önerilerin ardından son buldu.

Haber:R.Kıymaz