0416 2148488 | [email protected]

Gazeteciler Başkonuş ’ta Kar’ın keyfini çıkardı

GAP gazeteciler birliği yönetimi Kahramanmaraş Başkonuş yaylasında hafta sonu bir araya gelerek 2019 yılı değerlendirme toplantısını yaptı. 1800 rakımlı Başkonuş yaylasın da Kar yağışıyla beraber gazeteciler kartopu oynadı kayak kayarak Kar’ın tadını doyasıya çıkardılar.

Gazeteciler Başkonuş ’ta Kar’ın keyfini çıkardı

GAP gazeteciler birliği yönetimi Kahramanmaraş Başkonuş yaylasında hafta sonu bir araya gelerek 2019 yılı değerlendirme toplantısını yaptı.

1800 rakımlı Başkonuş yaylasın da Kar yağışıyla beraber gazeteciler kartopu oynadı kayak kayarak Kar’ın tadını doyasıya çıkardılar.

Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilıs, Diyarbakır ve Malatya’dan gazetecilerin katıldığı 2019 yılı değerlendirme toplantısında GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Mısır’da gözaltına alınan Anadolu ajansı muhabiri Hilmi Balcı ve arkadaşlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu. Akşam saatlerinde Hilmi Balcı’nın serbest bırakıldığı haberi Başkonuş ‘ta sevinç yarattı.

SALDIRILAR ÜRKÜTÜCÜ

Değerlendirme toplantısında konuşan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz son yıllarda dünyada gazetecilere yapılan saldırı ve görevleri sırasında engellemelerin ürkütücü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi ‘.. Maalesef Mısır’da gözaltına alınan meslektaşımız, Irak’ta görevi sırasında kurşunlanarak katledilen gazeteciler, kamu hizmeti yaparken maalesef kutsal görevleri başında hayatlarını kaybediyorlar.  Gazetecilere sıkılan kurşun hür dünyaya, demokrasiye insanlığa sıkılan kurşunlar. İletişim arttığında insanların katliamlara tanık oldukça insanlığa sarılarak kötülüklerin el birliğiyle öteleneceğini umuyorduk fakat maalesef 21. Yüz yılın eşiğinde bir tarafta katledilen Filistinliler, Doğu Türkistanlılar, Suriye Müslümanları, Mayamar Müslümanları ve daha niceleri hunharca katledilirken demokrasinin beşiği dediğimiz ülkeler seyirci kalıyorlar.

GAZETECİLERE SALDIRININ YAPTIRIMI OLMALI

1019 yılında dünyada gazetecilere yönelik, basın kuruluşlarına yönelik baskı ve şiddet bizleri ürkütücü boyuta geldi, BM basına ve gazetecilere yönelik saldırılara karşı özel bir karar almalı ve bu işlere karışan ülkeler yöneticiler yaptırıma tabi olmalıdır’ dedi.

ÖZPOLAT: TOPLANTI FAYDALI OLDU

Programın son günü değerlendirme toplantısında söz alan GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat ‘.. Basın sektöründe uğraşı veren yorulan yıpranan arkadaşların sorunlarını bir arada konuşmak faydalı oluyor, burada toplantı sonrası kartopu oynandı kızak kayıldı keyifli bir hafta sonu geçirdik, toplantı çok yararlı oldu, burada gazeteci meslektaşlarımıza yakın ilgilerinden dolayı Başkonuş yaylası işletmecisi işadamı serdar Erdoğan Yılmaz beye teşekkürlerimi iletiyorum’ dedi.

ÖZKAN: MESLEKTAŞLARIMIZLA DAYANIŞMA SAĞLANIYOR

Başkonuş etkinliğine katılan Malatya Söz gazetesi yöneticilerinden Mehmet Duran Özkan ‘.. Burada doğu ve güneydoğudan gazeteci arkadaşlarla bir araya gelmek, sorunlarımızı konuşmak tartışmak çok yararlı oldu. Meslektaşlarımızla tanışmak yeni arkadaşlıklara kapı aralanıyor, burada çok keyifli ve yararlı bir hafta sonu geçirdik emeği geçenlere özellikle işletme sahibi Serdar Erdoğan Yılmaz beye hizmet kaliteleri için teşekkür ediyorum’ dedi.

Hafta sonu kar yağışıyla beyaz örtüye bürünen Başkonuş yaylasında gazeteciler kartopu oynayıp, kayak kayarak gönüllerince eğlenirken, akşamda bağlama eşliğinde yöresel türkülerle eğlendiler.