Kıymaz ‘Basın Demokrasinin olmazsa olmazıdır’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz basında sansürün kaldırılışı yılı olan 24 Temmuz nedeniyle yayınladığı mesajda ‘basın demokrasinin olmazsa olmazıdır ‘ dedi.

Kıymaz mesajında şunları söyledi.

‘..24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle, 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanıyor. Bilgiye ulaşma, olayları gelişmeleri doğru öğrenebilme ve Fikir düşünce özgürlüğünün en temel hak olduğu, modern dünyada gelişmiş batı toplumlarında en temel haklardan birisi Basın olarak görülmektedir.

Kamu adına olayları perde arkasını, devletin duymak istemediği gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma işlevi gören basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmezidir.

Haber alma ve haberi yayma hürriyetinin aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan, demokrasinin olmazsa olmazı olmazı sayılan kurumların başında gelmektedir.

Son yıllarda yaşanan sosyal ve ekonomik sıkıntılardan olumsuz etkilenen sektörümüzün çaba ve gayretlerinin Türkiye’yi daha aydınlık yarınlara kavuşmasını hızlandıracaktır.

Basın sektörümüzün mutlu huzurlu, özgür bir Türkiye meydana getirme çabalarının başarıya ulaştığı nice 24 Temmuzlar diler, bütün basın camiamızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramını kutlarım’ dedi.