0416 2148488 | [email protected]

Başkan Uslu, GAP Gazeteciler Birliğini Ziyaret Etti

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı cemiyet merkezinde ziyaret ederek Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Başkan Uslu, GAP Gazeteciler Birliğini Ziyaret Etti

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı cemiyet merkezinde ziyaret ederek Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Ziyarette ATSO Başkanı Mustafa Uslu’yu GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Genel başkan başdanışmanları Sait Akbaş ve Yılmaz Çoban ağırladı.

Gazeteciliğin önemli ve kutsal bir meslek olduğunu belirten ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilimizde faaliyet gösteren basın cemiyetlerini ziyaret ediyoruz. Gazetecilik aslında önemli bir meslek. Ama ilkeli, düzgün, doğru hakkıyla yapıldığı zaman hakikaten kutsal bir meslek olduğunu söylüyorum.

Gazetecilik vatandaşın işiten kulağı, gören gözüdür. Bulunduğu konum itibariyle insanlar ve kamu arasında köprüdür. Bu nedenle savaşta askerden sonra gazeteciler gelir. Kar, kış yağmur çamur demeden işlerini icra etme adına savaşta bile askerlerden sonra gelen insanlardır. Bu açıdan da gazetecilik son derece önemsediğimiz bir meslek.

İşini doğru hakkıyla yapan gazetecilerimiz var ancak kalemini ve kamerasını silah olarak dayatmaya çalışanlarda maalesef var. Bu memleket hepimizin. Sanayicisiyle, basınıyla, akademisyeniyle bizlerde dahil herkes görevini doğru şekilde yapmalı. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz konjonktürle için de birkaç şey söylemek istiyorum.

Bulunduğumuz bölge itibariyle son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz birbirinin üzerine gelip şu anda ülkede yaşayan herkesin ciddi bir sıkıntı içerisinde olduğumuzu biliyorum. Bununla ilgili hepimize iş düşüyor. Bu gemiyi inşallah su almadan kıyıya götüreceğiz. Bu hepimizin görevidir. Bende bu vesileyle sizleri ziyaret ettim, Gününüzü tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum”

Adıyaman’da gazeteciliğin ilkelere uygun yapılabilmesi hususunda iş dünyasından destek beklediklerini belirten GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz; “Mustafa Uslu başkanımızla çeyrek asra yakın bir süredir hukukumuz var. Kendisi bir yatırımcı ve Adıyaman’a istihdam sağlayan bir iş adamı olarak önemsediğimiz bir isim. Adıyaman’ın sorunlarından işsizlik. İşsizliği azaltmak için yatırımcıyı teşvik etmemiz gerekiyor ve yatırım alanlarını genişletmemiz gerekiyor.

Gazeteciler günü vesilesiyle Mustafa başkana çağrıda bulunmak istiyorum. Adıyaman’da basın sektörü içerisinde yatırım yapan arkadaşlarımız genelde orta tabaka ekonomisi olan müteşebbislerden oluşuyor. Adıyaman’da gazeteciliğin ilkelere uygun yapılabilmesi hususunda sanayici büyük işletme sahiplerinin de basın sektörüne yatırım yapmaları yayın kalıtesının yükselmesini de beraberinde getirecektir.

Adıyaman’ın geleceğine önemli katkı sunacaklarına inandığım büyük sayılacak yatırımlarla yayıncılığın desteklenmesi durumunda hem ilkeli hem kaliteli yayıncılığa katkı yapacaklardır.  Bunun içinde ilkeli çalışan, üreten sanayici ve iş çevresinin de yerel gazete, radyo, TV, internet vs. yayıncılığının üzerine de yatırım yaparak onlarda ellerini taşın altına koymasını arzu ediyoruz.

Genelde zar zor sigortasını, maaşını, gazetenin maliyetleriyle boğuşan kesim içerisine sanayicilerde yatırım yaparak en azından yükü hafifletmeli birazda sorumluluk almalılar. Çevre illerin birçoğunda önemli gazeteler, radyolar iş çevreleri tarafından hem destekleniyor hem kendileri de bu iş içerisinde bulunuyorlar. Bu hususta biraz iş adamlarımızı yatırım yapmaya davet ediyorum. Diğeri de yılbaşına geldik. Sanayicilerimiz, önemli kuruluşlar, holdinglerimizin günlük yayın yapan, haftalık yayın yapan radyo ve gazete gibi kuruluşlara da her yıl belli miktarda bütçe ayırarak yerel basın başta olmak üzere sosyal sportif ve kültürel faaliyetlere sponsor olmalı katkı sunmalı, desteklemeliler ” dedi.

Haber:GAP olay