0416 2148488 | [email protected]

Metin KAPLAN ‘ SPORDA SİSTEM DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Güreş sporunda Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Kilis gençlik Spor il Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti.

 

 

Beraberindeki heyetle gerçekleşen ziyarette bölgenin ve ülkenin sportif başarıda ki durumunu da değerlendirildi.

 Bölgenin spor haritası üzerine yapılan fikir alışverişinde Kilis gençlik İl müdürü Metin KAPLAN ‘Sporda kalıcı başarı için sistem değişikliğine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

GAP gazeteciler birliğinin bölgesel sorunlara duyarlılığını yakından bildiğine dikkat çekeni İl müdürü KAPLAN şunları söyledi ‘.. GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve gazeteci meslektaşları ülkemizin, kentimizin ve GAP bölgesinin bütün sorunlarına duyarlı davranıyorlar. Müşterek arkadaşlıklarımız dostluklarımız var, daha öncede beni Yalova il müdürlüğü görevim sırasında genel başkan yardımcıları Mehmet TAŞ’la ziyaret etmişlerdi.

DEVLETİMİZ HER YERE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTI

Devletimiz son yıllarda spor alanında önemli yatırımlar yaptı. Birçok yere devasa statlar, spor salonları yapıldı. Burada Kilis ilimizde de gerçekten çok güzel bir salonumuz var. Vatandaşlarımızı spora davet ediyoruz. Spor gençlerimizi disipline ediyor, sosyalleştiriyor. Uluslararası alanda da bu alt yapının başarı getirmesi için sistem değişimine ihtiyaç var.

 

Türk sporunun en önemli sorunlarından birisi antrenör problemi.

2011 yılından beri devam eden tesisleşme son hızıyla devam ediyor. Ancak tesisleşme sporda uluslararası arenada madalyaya ve başarıya tam olarak yansımadı. Bunun nedeni şampiyon yetiştiren, başarıya endeksli çalışanı destekleyen bir antrenör sisteminin kurulamamasıdır.

 81 il son derece modern tesislerle donatıldı. Bu tesisler en başta olimpik spor branşları olmak üzere inşa edildi, tesislerde bir çok spor dalında, beden eğitimi ve spor bölümü mezunu antrenörler istihdam edilmekte ve her yıl düzenli olarak antrenör istihdamı yapılmakta ve alınmaya da devam edilmesine rağmen beklenen başarılara ulaşılamıyor.

ÜRETEN ANTRENÖRLER DESTEKLENMELİ

 Çünkü sistemimiz çalışıp üreten, milli takımlara sporcu veren başarılı antrenörlerin federasyon seçim sisteminden dolayı birçoğuna görev verilmiyor. Nedeni federasyon başkanlığı seçiminde kulübü başkanlığı kazanan adaya oy vermedi için, böylece bu sistemde başarılı antrenör maalesef cezalandırılıyor. Milli takımlarda bir tane sporcusu olmayan birçok antrenöre sırf kazanan adaya oy vermiş olmasıdır.

Çeşitli kurullarda veya antrenörlerin millî takımlarda görev verilmesi oy karşılığı istekleri de beraberinde getiriyor.

 Diğer tarafta şampiyon yetiştirmek için gece gündüz çalışan antrenörün emeği bir nevi çalınıyor ve çalışan antrenör moral mençöküyor çalışmaz oluyor.

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalyaları alan ülkelerde şampiyon yetiştiren antrenörlere pirim ile birlikte millî takımlarda görev verilir. Kısaca sistem, çalışan üreten milli takımlara sporcu veren antrenörleri ödül ve primlerle onura ediliyor. Sistem başarıyı destekliyor, başarısız olanları başarılı olması için çalışmaya üretmeye şampiyon yetiştirmeye teşvik ediyor. Böyle bir sistem kurmadığımız sürece başarılı olma şansımız çok zor.

NE YAPIP EDİP SİSTEMİMİZİ YENİLEMELİYİZ

Biz ne yapıp edip sistemimizi yenileyip başarıyı başarılıyı destekleyen bir sisteme dönmek zorundayız. Sporda çok madalya kazanan ülkeler incelendiğinde böyle bir sistemle çalıştıklarına şahit olursunuz.

Basına da önemli görev düşüyor, sporda başarılı olan sporcuları takımları kamuoyuyla tanıtma ve tanıştırma görevi görüyorsunuz, sizlerden ricamız başta Kilis ilimiz olmak üzere bölgemizin spor faaliyetlerine daha duyarlı yayınlar yapmanızdır.

Tekrar heyetinize nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

KIYMAZ: METİN KAPLAN ÜLKEMİZ İÇİN BİR DEĞERDİR

 GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da ziyarette GAP bölgesinin önemli illerinden Kilis ilimiz Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı ilk mülteci merkezi olma konumunda, bu nedenle çok sayıda Suriyeli kente yığılmış durumda, Kilis ilimizin her alanda sıkıntıları yüksek, spor içinde önemli bir nüfus barınmakta diyerek şunları söyledi ‘ Kilis ilimizde görev alan Metin Kaplan ülkemiz için bir değerdir, Türk bayrağını çeşitli ülkelerde Olimpiyatlarda göndere çekme başarısı göstermiştir. Atandıktan sonra Kilis ilimize gelip kendisine hayırlı olsun demek amacıyla geldik. Vaktinin müsait olduğu bir hafta sonu kendilerini Adıyaman’da Şanlıurfa’da ki sporsever gençlere bir konferans vermesi için davet edeceğiz. Bunun hazırlığını yapacağız. Bölgedeki sporla ilgili gençlerin Metin müdürümün birikiminden tecrübelerinden istifade etmelerini inşallah sağlayacağız’ dedi.

Ziyarette GAP gazeteciler birliği genel yönetim kurulu üyesi Hanifi Kılıç, Genel başkan danışmanı Yılmaz Çoban ve İşadamı Mehmet Ünsal’da hazır bulundu.

Ziyaret sonrası hatıra resmi verdiler.

Haber: GAP olay