Yalçın TOPÇU ‘YAZICIOĞLU SAKARYANIN ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ HALİYDİ’

Vefatının 13.yılında Merhum Muhsin Yazıcıoğlu yurt içinde ve dışında çeşitli etkinlikler düzenlendi, birçok anma toplantıları ve açıklamalarla Muhsin Yazıcıoğlu her geçen yıl daha da çok özleniyor anılıyor..

Yalçın TOPÇU ‘YAZICIOĞLU SAKARYANIN ETE KEMİĞE BÜRÜNMÜŞ HALİYDİ’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava ve yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu ziyaretinde merhum Yazıcıoğlu’na özlem hasret dile getirildi.

Ziyarette Yazıcıoğlu’nun örnek bir şahsiyet olduğunu söyleyen Topçu şunları söyledi ‘.. Muhsin başkan için söylenecek çok şey var Necip fazılın "Şair şiirinde, ‘Sakarya, saf çocuğu masum Anadolu’nun’ tabirini kullanıyor. İşte rahmetli Başkan Muhsin Yazıcıoğlu Sakarya’nın ete kemiğe bürünmüş halidir. O siyasetin sağduyusuydu. Allah şifa versin, Deniz Baykal Bey’in tabiriyle; o TBMM’nin sigortasıydı. Türk-İslam dünyasının da yılmaz, usanmaz, bıkmaz bir savunucusu ve fedaisiydi Mükemmel insan, iyi bir arkadaş, iyi bir dost, İyi bir aile babasıydı’

ONU HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

“Rahmetli ninemin bir sözü vardı :’Bir insan ölür, evi üzülür. Bir insan ölür, köyü üzülür. Bir insan ölür, şehri üzülür. Bir insan ölür, insanlık üzülür’ derdi. Muhsin Yazıcıoğlu'na da baktığımız zaman Türkiye'nin yanı sıra Türk-İslam coğrafyasında herkes üzüldü. Allah'a hamdolsun fikirleri ve idealleri yaşıyor. Zaten bu dava bir çatı altına sıkışamayacak kadar önemlidir ve büyüktür. Ve bu dava her halükarda yaşayacak, yaşatılıyor da. Onu hiç bir zaman unutmayacağız.”

KIYMAZ ‘YAZICIOĞLUNU MİLLETİN EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMDE KAYBETTİK’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘da ziyarette merhum Yazıcıoğlu ile çok genç yaşlarda tanıştığının altını çizerek şunları söyledi ‘ Rahmetli ile 1979 sonbaharında tanıştık. Bahçelievler’de ev arkadaşlığımızda oldu, 12 eylül bizi savurduğu yıllarda aynı dönemde hapis yattık, aynı dönemde tahliye olduk.

Ankara ziyaretlerimde rahmetliyi ziyaret ederdim. Zaman zaman röportaj yapardım gündemle alakalı görüşlerini sorardım. Birkaç defa Adıyaman’a programlarımıza davet ettim geldi. 1994 yılında ssrt televizyonunda program konuğum olmuştu o yayını halen saklarım arşivimde. Merhuma rahmet diliyorum. Sağ iken parti genel merkezinde devamlı ziyaret ettim şehadetinden sonra her Ankara ziyaretimde Tacettin dergahında ziyaret ediyorum. Mekânı cennet olsun’ dedi.

Haber: GAP olay